Myyttinen patikka Patvinsuolla ryhmille

Myyttinen patikka Patvinsuolla ryhmille

Suomuntie 56, Lieksa

Min 1 hlö
Max 14 hlö

Patikka Patvinsuolla: Karhunpesä, Karsikko ja kalamaja 

Myyttinen patikka keskellä Patvinsuon kansallispuistoa. Kuljemme läpi erämetsien, pitkin pitkospuita ja Suomunjärven hiekkarantoja. Näemme miilunpolttajien jälkiä, kuuntelemme honkien huminaa ja tikkojen nakutusta. Lumoudumme runolaulusta. Kuulemme tarinoita karhun vanhalla pesällä, karsikkohongan kupeessa ja vanhan kalamajan hämyssä. Kaunisniemessä pulahdamme uimaan. Retken päätteeksi nautimme nokipannukahvit nisun kera. 

Lähdemme patikoimaan Suomun luontotuvalta. Vaelluksen pituus on noin 5 km. Reitti on helppokulkuinen. Retkivarusteet, oma vesipullo, tarvittaessa termospullo, retkivarusteet sekä uima-asu ja pyyhe mukaan.  

  • Lähtöt: Tilauksesta
  • Kesto 5 - 6 h
  • Ryhmäkoko: Min 10, max 20. 

Hinta: 85€/hlö
Hinta ​Sisältää oppaan palvelut (myyttiset tarinat ja laulut sekä runolaulun opetus), retkieväät (karjalanpiirakka munavoilla, mehu, nokipannukahvit ja pulla).

............................................................................................................

  • Oma kuljetus.
  • Ryhmille voimme järjestää myös kuljetuksen. Pyydä tarjous!

Kohteen esittely: https://www.luontoon.fi/patvinsuo/palvelut/suomu

...............................................................

Oppaana Eero Peltonen

Patikan ohjaa kulttuurikouluttaja Eero Peltonen. Hän on kansanperinteen, mytologian ja runolaulun tuntija ja opettaja.

"Olen myyttisen pohjoisen laulu-, runo- ja tarinaperinteen soihdunkantaja. Johdatan kulttuurin juurille voimakeinoin – laulun, tarinan ja sanan mahdilla.
Opetan runonlaulua, kurkkulaulua ja kansanlaulua; ikiaikaisen lauluperinteen löytämistä ja syvää ymmärtämistä. Sydäntäni lähellä on myös kotiseututyö. Puhkun intoa etsiessäni asiakkaani kotiseudun tarina-aarteita, työstäessäni niitä, ja esittäessäni ne lopulta uudessa muodossa; usein sävelten siivittämänä. Unohtaa ei sovi laajaa kokemustani jungilaisesta psykologiasta. Tuon tietotaidon yhdistän vanhaan karjalais-suomalaiseen parannusperinteeseen. On ilo kertoa asiakkailleni, miten keriä yhteen vanhat ja uudet hyvinvoinnin mallit.

Ja lopuksi on mainittava, miten hienoa on saada ohjata asiakkaita luonnon helmassa itsetuntemuksen, kansanperinteen ja lauletun runon äärelle."