Kaksi kansallispuistoa meloen ja patikoiden

Kaksi kansallispuistoa meloen ja patikoiden

61 Petkeljärventie , 82900 Ilomantsi

Min 2 hlö

Tule rentoutumaan Itä-Suomen puhtaan luonnon keskelle!

Tällä reilun viiden päivän luontoseikkailulla tiesi vie Petkeljärven kansallispuistosta 80 km melontaelämyksen ja puolen tunnin moottorivenematkan jälkeen Patvinsuon kansallispuistoon vaeltamaan. Reitti ulottuu itärajan tuntumassa sijaitsevan Petkeljärven harjuisesta maisemasta aina satasaarisen Koitereen erämaajärven läpi, päättyen keidas- ja aapasoiden Patvinsuon kansallispuistoon. 

Alkumatkalla molemmilla puolillasi kohoavat jääkauden muovaamat mäntyiset harjumuodostelmat. Muutaman pienen järven jälkeen saavut vihdoin Koitajoelle, joka kiemurtelee Pohjois-Karjalan merkittävimmän luonnontilaisen keidassuon, Kesonsuon, reunaa. Tämä suo on myös linnustollisesti erittäin rikas. Matka jatkuu kohti kaunista sataarisen Koitereen eteläosaa. Täältä matka jatkuukin sitten moottoriveneellä läpi Koitereen pohjoisosaan Patvinsuolle, jossa sen vaikuttavat avosuot ja hiekkarannat odottavat.

Patvinsuolta alkaa tämän ainutlaatuisen luonnon tutkiminen patikoiden omaan tahtiin aina retken loppuun asti. Patvinsuolla voi nauttia hiekkarantaisesta Suomujärvestä, aarniometsistä sekä monipuolisista eläinkannasta ja suomaisemista. Jos olet onnekas, saatat nähdä myös karhun... Voit suunnitella lyhyempiä tai pidempiä patikointiretkiä. Patvinsuolla on noin 80 km merkittyjä polkuja, 3-25 km pituisia påtkiå. Puistosta pääsee kohti pohjoista Karhunpolulle ja etelään Pogostan kierrokselle - jopa takaisin Petkeljärvelle!

Yöt vietät telttaillen reitin varrella olevissa taukopaikoissa, jossa on kota tai laavu, tulipaikka ja kuivakäymälä. Koko matkasi ajan pääseuralaisesi on vain luonnon hiljaisuus ja äänet. 

*Halutessaan Patvinsuolle voi myös meloa koko matkan, jos tuuli ei ole liian voimakas. Tämä tuo yhden melontapäivän lisää. Hinta on sama.

Vaativuustaso: Koitajoki on helppo meloa, mutta se tarjoaa kuitenkin jännitystä pienten koskien ohituksissa. Kosket voi ohittaa myös rantaa pitkin. Kaikki vesistöt sopivat hyvin myös kalastukseen. Reitti sopii hyvin kaikenlaisille retkeilijöille, jotka nauttivat itseohjatuista retkistä ja ulkona liikkumisesta. Aikaisempaa melontakokemusta ei tarvita paljon, mutta kuntoa ja kestävyyttä luonnossa liikkumiseen, sekä uima- ja kartanlukutaito on hyvä olla.

Saatavuus: 1.6. - 31.9.2021

Kesto: 7 päivää, 4-5 päivää melontaa, jonka jälkeen pari päivää patikointia.

Hinta: 630€/hlö.
Hinta sisältää: 
Kajakki/kanoottitarvikkeiden vuokra, huolto-ja turvavälineet, pienempiä kuivapusseja, vedenpitävä reittikartta ja -suunnitelma ohjeineen, tarvittavat kuljetukset Huhuksesta tai Ilomantsin keskustasta melontapaikan alkuun, sekä venematka Patvinsuolle.

Huomioitavaa: Retki on tarkoitettu aikuisille ja  yli 15-vuotiaille aikuisen mukana. 

 • Lähtöaika reitille on aina erikseen sovittavissa. Suositeltava aika lähteä liikkeelle on aamupäivällä.
 • Varmistakaa, että teillä on voimassaoleva matkustaja- ja matkavakuutus.
 • Ennen melontareitille lähtöä opastamme tarvittaessa melonnan perusasioita, annamme tietoa taukopaikoista, käymme läpi tarkistuslistan tarvittavista välineistä ja ohjeet sen varalle, että jotain odottamatonta tapahtuu, sekä annamme teille matkaan reittikartan ja -suunnitelman. 
 • Olemme tukena koko retken ajan tarvittaessa.
 • Mitä minun tulee tuoda mukana? Suomen vaihteleviin kesäsäihin kannattaa varautua kerrospukeutumisella ja myös lämmintä vaatetusta mukaan, ml. sadevarustus.
 • Ruoanlaitto tapahtuu nuotiotulella tai retkikeittimellä, jollaisen voit lainata meiltä (extrat). Varaa mukaan myös ruokaa, tulentekovälineet ja lisäksi tarvitset ruokailuvälineitä
 • Juomavesi: Sekä Koitereen että Koitajoen vesi on juotavaa, mutta suosittelmme silti ottamaan mukaan puhdistustabletteja, filttereitä tai keittämään veden. Voit tuoda mukanasi juomavettä kanistereissa/pulloissa tai voimme täyttää kanisterit juomavedellä ennen lähtöä.
 • Suosittelemme vedenpitäviä laukkuja. Voimme myös vuokrata näitä (extrat).
 • Reitti kulkee keskellä luontoa, joten esimerkiksi sähköä ei ole saatavilla, mikä vaatii erikoisjärjestelyjä, jos esim. puhelinta on tarve ladata. Vuokraamme Powerbackia retken ajaksi (extrat). 
 • Taukopaikkoja on 5-10km välein ja niissä on kuivakäymälät. Varaa paperia mukaan.
 • Kajakeissa on rajallinen säilytystila, joten mieti huolella, mitä otat mukaan. Avokanooteissa on enemmän tilaa varusteille.
 • Kalastusta varten 18-64-vuotiailla pitää olla voimassa oleva kalastuksenhoitomaksu maksettuna. 

Info: Verkkokaupan maksun jälkeen, olemme yhteydessä ostajaan ja sovimme tarkemmin yksityiskohdista.

 

Klikkaa päivämäärää ja valitse henkilömäärä

Tarkista kenttä

Yhteydenottopyyntö

Katso myös nämä

Majatalosta majataloon karjalainen ruokamatka

Tervetuloa Pohjois-Karjalan ja Pielisen pohjoisosaan, aitojen makujen ja karjalaisen ruokakulttuurin...


Riippumaton matkailija

Nuku yö ulkona, luonnon helmassa.
90€/hlö

KoiHu Adventures lahjakortti 150€

Kanootteja, kajakkeja, SUP-lautoja, lomamökkejä, luontoretkiä Ilomantsissa luonnonkauniissa erämaisissa...