Äksyt Ämmät Oy

Tervetuloa sivuillemme ja verkkokauppaan!

Luonto on ainutkertainen meille kaikille nyt ja tulevaisuudessa. Äksyille Ämmille tärkeitä arvoja ovat luonnon monimuotoisuus, vastuullisuus ja ekologisuus, myös matkailutuotteissa. Haluamme toimia vastuullisesti ilmaston ja luonnon puolesta, näin olemme toimineet jo reilut 20 vuotta.

Mitkä Äksyt Ämmät?
Äksyt Ämmät Oy on ympäristöä kunnioittava, vastuullisen matkailun matkatoimisto ja matkanjärjestäjä sekä ohjelmapalvelujen tuottaja. Myymme ja välitämme tuotteita yksittäisille ja ryhmäasiakkaille Äksyt Ämmät Suomi-matkat -nimen alla. Kansainvälisellä markkinoilla toimimme nimellä Äksyt Ämmät Oy, Green Finn Tour Operator. Monille tuttu Majatalosta majataloon -retket tuotesarja on Äksyjen Ämmien oma rekisteröity tuotemerkki. Toimipaikkamme sijaitsee Nurmeksessa, jossa Äksyillä Ämmillä on oma Majatalo Pihlajapuu.

Luonnollisia lomia juuri sinulle
Äksyt Ämmät verkkokaupasta löydät lomapaketteja, tapahtumia sekä lippukaupan. Verkkokauppamme tarjoaa laadukkaita ja turvallisia tuotteita, joista huokuu kiireettömyys ja luonnosta nauttiminen. Kulinaristeille ja ruokakulttuuria arvostaville tarjoamme mm. ruokavaelluksia majatalosta majataloon sekä omasta keittiöstämme Karelia à la carte – lähi- ja luomuruokaa. Verkkokauppamme löytyy myös Bomba.fi ja Visitkarelia.fi -portaaleista. 

Olemme ylpeästi askeleen edellä
Olemme rohkeasti olleet edelläkävijöitä ja vastuullisen matkailun puolesta puhujia. Tästä osoituksena on mm. Visit Finlandin vuonna 2017 myöntämä Kestävän kehityksen kärkiyritys -diplomi. Kansainvälisillä markkinoilla Äksyt Ämmät tunnetaan saksalaisen Forum Anders Reisenin -jäsenenä, jolle on myönnetty TourCert-sertifikaatti.

Äksyt Ämmät on yli 20-vuotisella taipalellaan saanut useita tunnustuksia ja palkintoja. Kiitos myös yhteistyökumppanien!

 • Sustainable Travel Finland -merkki 2020
 • Kunniamaininta 2018; Scandinavian Outdoor Award for Destinations (SOA Destinations)
 • Kestävän kehityksen kärkiyritys 2017. Perustelut: Äksyt Ämmät on tehnyt määrätietoista työtä jo vuosien ajan kestävän kehityksen eri osa-alueilla. Yrityksellä on käytössä esimerkiksi vieraidensa hiilijalanjäljen kompensointi.
 • Hiljainen kantele, Suomi 100 vuotta -tuote, 2017
 • Visit Finlandin Authentic FinRelax Experience (Hiljaiset hetket majataloissa), 2016
 • Visit Finlandin Culture Finland (Hiljainen kantele), 2016
 • Suomen paras ruokamatkailutuote, 2015
 • Nurmeksen Vuoden Yrittäjä, 2015
 • Pohjois-Karjalan Biosfäärialueen kumppani 2011 lähtien
 • TourCert, CSR -ympäristösertifikaatti, vuodesta 2011 lähtien
 • Karelia à la Carte  -ruokamatkailuverkoston jäsen  2011 lähtien
 • InnoElma palkinto, 2008
 • Pohjois-Karjalan ympäristöpalkinto, 2007     
 • Vastuullisuuden puu kiitokseksi kestävän matkailun eteen tehdystä työstä 

”Tarjoamme luonnonläheisiä, liikunnallisia lomia; tavallisia luontoelämyksiä, joista matkalaisilla on aikaa nauttia. Haluamme tehdä retkistä ja lomista aina mahdollisimman ympäristöystävällisiä. Päätöksissä otamme huomioon ympäristölle aiheutuvia haittoja. Periaatteitamme ovat esimerkiksi: julkisten kulkuneuvojen käyttö, paikallisten pienten matkailuyritysten majoitus- ja ruokailupalvelujen suosiminen, lähiruoka sekä tavallisten arkipäiväisten ilojen tarjoaminen kuten sieniretket, aamiainen ulkona, metsämarjahillot, puulämmitteinen sauna...” 

Tervetuloa meille!
Minna ja Kirsi
Äksyt Ämmät Oy

 

Meistä muualla: 

Kestävä kehitys ja vastuullisuus

Äksyjen Ämmien 10 vastuullisuustekoa

Yhteistyössä

Matkatoimistot