Päivämelonta rauhallisella ja hiljaisella Koitajoella, 12-28km

Päivämelonta rauhallisella ja hiljaisella Koitajoella, 12-28km

Valkamantie 18, Ilomantsi, 81450 Ilomantsi

Min 1 hlö
Max 4 hlö
5-10h

Päivämelonta Koitajoella

Vietä päivä ulkoillen ja meloen keskellä hiljaista luontoa tutustuen Koitajoen vaihtelevaan luontoon. Päivän retki alkaa Huhuksen venevalkamasta Koitajoen rannalta Kesonsuon reunalta. Kesonsuo on rauhoitettu ja tyypiltään harvinaista keidassuota ja on linnustoltaan kansainvälisestikin merkittävä. Kevätmuuton aikaan pääsee todellakin nauttimaan railakkaasta lintukonsertista.

Huhuksesta joki jatkuu kiemurrellen vaihtelevin leveyksin, Matkan varrella on useampi taukopaikka, joissa voit nauttia retkieväitä, tai jopa lopettaa retken. Tällä päivämatkalla voit joustavasti valita, melotko koko pituuden eli noin 28km aina Savilahteen asti. Vai käykö sinulle paremmin tällä kertaa lyhyempi retki eli noin 19km Kangaskoskelle asti, vai päättyykö retkesi jo Lylykoskelle, jonne tulee matkaa noin 12km.

Koitajoki on helppo meloa ja sen varrella on vain yksi isompi koski, Lylykoski, jonka ohitat helposti rannan kautta. Tällä reitillä voit nauttia turvallisuudesta, puhtaasta ilmasta ja vesistä, sekä erämaisesta hiljaisuudesta meloen rennosti omaan tahtiin. Tämän lisäksi kolme eri vuodenaikaa - kevät, kesä ja syksy - tarjoavat jokainen ainutlaatuisen omanlaisensa tunnelman ja kokemuksen. 

Tämä retki on myös täydellinen päivän melonta-seikkailu lomallesi, kun lomailet itä-Suomessa, Pohjois-Karjalassa.

Vietät päivän tai puolikkaan päivän meloen noin 12-28km, Koitajoella voi myös kalastaa. Lisämaksusta voit viettää mökkiyön, kuten vaikka retkeä edeltävän yön tai retkipäivän jälkeisen yön rentoutuen aktiivisen ulkoilupäivän jälkeen saunomaan, uimaan ja grillailemaan. Mökki on aivan lähtöpaikan lähellä.

Sinun tarvitsee vain saapua retken lähtöpaikalle retkivaatetus, juomat ja ruuat mukana, ja me ohjeistamme sinut ja laitamme matkaan. Reitti sopii hyvin kaikenlaisille retkeilijöille, jotka nauttivat itseohjatuista retkistä, ulkona liikkumisesta, ja etsivät päiväretkeä, jonka voivat tehdä itsenäisesti. Tälle retkelle voi tulla vaikkapa kokeilemaan melontaa. Kestävyyttä luonnossa liikkumiseen, sekä uima- ja kartanlukutaito on hyvä olla.

Saatavuus : 17.5. - 31.9.

Hinta: alk. 100€/hlö. 
Sis. Kajakki ja kanoottitarvikkeet, aukkopeitto kajakkiin, turva- ja huoltovälineet.
Pieniä kuivapusseja, vedenpitävä reittikartta ja -suunnitelma ohjeineen. Kuljetus melontaretken päätöspaikalta lähtöpaikalle.

Tarjolla on myös Lisäpalveluita, kuten esimerkiksi yksi melontapäivä lisää, kalastuksenhoitomaksu ja mökkiyö.

INFO

 • Retki sopii hyvin perheille ja ei vaadi merkittävää aikaisempaa melontakokemusta.
 • Lähimmät paikat ruokailuostoksille ovat Joensuu, Eno ja Ilomantsi, riippuen, miten ja mistä päin saavut.
 • Lähin juna- ja lentoasema ovat Joensuussa ja Joensuun keskustasta pääsee linja-autolla Ilomantsin kirkonkylälle (1-2 kertaa päivässä). Voimme myös noutaa Joensuusta ja Ilomantsin kirkonkylältä (extrat).
 • Ennen melontareitille lähtöä opastamme tarvittaessa melonnan perusasioita, annamme tietoa taukopaikoista, käymme läpi tarkistuslistan tarvittavista välineistä ja ohjeet sen varalle, että jotain odottamatonta tapahtuu, sekä annamme teille matkaan reittikartan ja -suunnitelman. 
 • Olemme tukena koko retken ajan aina tarvittaessa.

Mitä minun tulee tuoda mukana?

 • Melontapäivään sopiva vaatetus, että pysyt lämpimänä ja kuivana.
 • Retkieväitä voi valmistaa nuotiotulella tai retkikeittimellä, jollaisen voit vuokrata meiltä (extrat). Varaa mukaan myös ruokaa, tulentekovälineet ja lisäksi tarvitset ruokailuvälineitä
 • Juomavesi: suosittelmme ottamaan mukaan puhdistustabletteja, filttereitä tai keittämään veden. Voit tuoda mukanasi juomavettä kanisterissa/pulloissa tai voitte täyttää kanisterit juomavedellä ennen lähtöä.
 • Reitti kulkee keskellä luontoa, joten esimerkiksi sähköä ei ole saatavilla
 • Taukopaikkoja on 5-10km välein ja niissä on kuivakäymälät. Varaa paperia mukaan. 
 • Kesällä on hyönteisiä, joten varaudu hyönteisten torjuntaan.
 • Kalastusta varten 18-64-vuotiailla pitää olla voimassa oleva kalastuksenhoitomaksu maksettuna. Tämän voi maksaa netissä.