Huvilapyöräily Saimaalla

Huvilapyöräily Saimaalla

Suursaarentie 95, 82310 Oravisalo
Pyöräily Äksyt Ämmät
Lomamökki Äksyt Ämmät
Lomamökki Äksyt Ämmät
Lossi Äksyt Ämmät
Pyöräily Äksyt Ämmät
Pyöräily Äksyt Ämmät
Lomamökki Äksyt Ämmät
Lomamökki Äksyt Ämmät
Lossi Äksyt Ämmät
Pyöräily Äksyt Ämmät

Min 3 hlö
Max 6 hlö

Huvilapyöräily Saimaalla

Tällä lomaviikolla mökkielämä ja pyöräily näyttävät parhaat puolensa. Viikon ajan kätkettyjä aarteita; pikkukyliä, kohtaamisia paikallisten kanssa, aitoa karjalaisuutta, mökkielämää, saunomista, uimista, luontopoluilla patikointia, melontaa, soutua.
Pyöräily huvilalta huvilalle pohjoisen Saimaan kylillä, rannoilla ja saaristossa toteuttaa hiljaisuusmatkailua harvaan asutuilla seuduilla parhaimmillaan. "Slow life" ja rentouttava hiljaisuusmatkailu on täällä aito karjalainen elämäntapa, luontoa säästävä ekologisuus on täällä perinne. Ruoka on paikallista! Käytämme pääasiassa luomutuotteita. Hiljaisuus ei tarkoita äänettömyyttä, vaan mahdollisuutta rentoutua – yksin tai yhdessä.
Tämä pyöräilytuote johtaa huvilalta huvilalle pohjoisen Saimaan saaristo- ja rantakylien kautta. Pyöräily tapahtuu pääasiassa sorapintaisia maanteitä pitkin, suuria mäkiä ei reitillä ole.
Viikon aikana asutaan ensin toisessa ja sitten toisessa huvilassa. Toinen on Rääkkylässä ja toinen Kiteellä, molemmat ovat ihan Saimaan rannalla. Näillä paikkakunnilla pikkukaupungin ja kylien kesän leppoisa ilmapiiri yhdistyy elävään maaseutuun; nykyaikaiset palvelut luonnonkauniiseen ympäristöön.
Rääkkylä on tunnettu vesistöisenä ja erityisesti suurten selkien saaristoistaan. Laatokan lehtovyöhyke leimaa erityisesti Kiteen luontoa. Sekä Kitee että Rääkkylä tunnetaan musiikista, kulttuuristaan ja yrityksistään, joissa kansainvälisyys on olennainen osa. 

Pyöräilyviikot 3.10.-10.10.2022 ja 10-17.9.2022

Hinta: 1285 €/henkilö, kun ryhmäkoko on min 3
Hinta: 1927€/henkilö, kun ryhmäkoko on min 2

Ryhmäkoko: 3-6 henkilöä. Kuuden henkilön ryhmä jaetaan tarvittaessa kahtia.
Hintaan sisältyy: majoitus kahden hengen huoneissa, täyshoito, sauna, pyöräilyretket ilman opasta (tapaat heti aluksi emännät/isännät), tietoa ja kartat pyöräilyretkille, matkatavaroiden kuljetuksen, ryhmäkuljetuksen Joensuusta/Joensuuhun (Lentokenttä ja/tai rautatie/linja-autoasema). Kuljetus kohteeseen reilu tunti. 

Pyöränvuokra: 24-vaihteiset retkipyörät; 150 €/pyörä tai sähköpyörät 300 € /pyörä. Sisältää kypärät ja satulalaukut. Pyöräily Joensuun eteläpuolella on helppoa, suuria mäkiä ei reiteillä ole. 

Ohjelma:
Lauantai: Saaristohyppely Pohjois-Karjalassa

  • Saapuminen Joensuun lentokentälle tai Joensuun rautatieasemalle noin kello 17. Kuljetus Villa Raitaan, reilu tunti. Kohokohdat: Arvinsalmen lautta ja saariston sillat. Tervetuloa Villa Raitaan! Käydään läpi viikon ohjelma, sauna ja iltapala. 

Sunnuntai: Saimaan saariston elämää

  • Tutustuminen pyöriin ja mahdollisiin vierailukohteisiin. Omatoiminen pyöräily 25-40 km (Saaristo Trail tai Suorlahti). Vaihtoehtoja: uinti, soutu, melonta, vierailu saarten kylätalolla (Rääkkylä) 

Maanantai: Päivä luomuhunajantuottajana

  • Ohjattu hunajasafari luomutilalla. Omatoiminen luontoretki: Luontopolku yksityisellä Apajalahden luonnonsuojelualueella. 

Tiistai: Kansanmusiikin kotipitäjä

  • Pyöräily huvilalta toiselle alkaa 40 kilometrin pyöräilyllä. Omatoiminen pyöräily Rääkkylään (20 km). Rääkkylä on Kihaus Folk kansanmusiikkijuhlan ja Värttinä-yhtyeen koti. Mahdollisuus vierailla paikallisia tuotteita myyvässä Onnenkauppassa. Lounas mukavassa rantapaikassa. Majoittuminen Haapasalmen kylätaloon (20 km lounaspaikalta). Sauna ja iltaruoka, mahdollinen illanvietto paikallisten kanssa. 

Keskiviikko: Pyöräily Saimaan rannoilla

  • Omatoiminen pyöräily toiselle huvilalle jatkuu vajaalla 40 kilometrillä. Matkalla Kukkakuhauksen ja maalaismarkkinoiden Karjalan Ruusu. 24 kilometrin jälkeen Muljulassa Kiteen erä- ja luontokeskus. Mahdollisuus 4,7-km pituisen luontopolun kiertoon upeassa rantamaisemassa. Matkan jatkuessa mahdollisuus käydä kyläkaupassa. Majoittuminen Anttila-huvilaan Oriveden rannalla. Sauna ja iltaruoka. 

Torstai: Nightwishin kotikaupunki

  • Omatoiminen retki Kiteen keskustaan. Tutustuminen uuteen Nightwish -keskukseen, jossa kävijä pääsee osalliseksi 3D- ja virtuaalitekniikoiden avulla maailmanmaineessa kylpevän yhtyeen elämään ja tarinaan. Lounas paikallisessa ravintolassa. Majoitus Anttilassa. Pyöräilymatka Kiteelle noin 35 km. Matkalla mahdollisuus käydä paikallisen taiteilijaperheen ateljeepuutarhassa. 

Perjantai: Melontaa ja puutarhaa

  • Opastettu noin 2 tunnin melontaretki järvellä. Mahdollisuus tutustua kesähuvilapuutarhaan. Sauna ja iltaruoka. 

Lauantai: Aamu-uinti vielä kerran

  • Aamupalan jälkeen aika hyvästelyyn, tervetuloa uudelleen! Kuljetus lentokentälle tai rautatieasemalle.

MAJOITUS: Anttila, Villa Raita ja kylätalo Saimaan rannalla

Anttila – ITE-taiteilijan lomamökki 

Saimaan Oriveden rannalla sijaitsevan Anttilan päärakennus on 100 neliömetrin suuruinen. Alakerrassa keittiö, olohuone ja makuuhuone sekä saunaosasto. Yläkerrassa kaksi pientä makuuhuonetta ja olohuone, jossa kahdelle yösija. Anttilassa on ulkorakennuksessa myös kolmelle tilat. 

Päärakennus on puuta ja kiveä, joista omistaja on tehnyt kauniita koristeita myös takkauuniin. Pihapiirissä näkyy myös taiteilijan kädenjälki. Katettu kota rannalla antaa lisätilaa ja suojaa sateella. 

Villa Raita – palkittu hyvinvointihuvila
99-neliömetrin Villa Raita on nykykarjalainen viiden tähden saaristolaishuvila, ihanteellinen perheille ja pienryhmille. Esteetön huvila on omalla luonnonkauniilla Saimaan saarellaan, jonne pääsee perille myös autolla. VisitFinland on palkinnut Villa Raidan hyvinvointihuvilana ja sen ohjelmapalveluja kulttuurin kärkituotteina.
Kolme terassia ja hiekkaranta, sekä nuotiopaikka ovat osa viehätystä.

Lue Endorfiininmetsästäjän blogista lisää reitistä: https://endorfiininmetsastaja.fi/raakkyla-saaristo-trail/