Majatalosta majataloon pyörävaellus

Majatalosta majataloon pyörävaellus

Salmenkyläntie 81, 75500
Pyörävaellus Äksyt Ämmät.fi
Pyörävaellus Äksyt Ämmät.fi
Pyörävaellus Äksyt Ämmät.fi
Pyörävaellus Äksyt Ämmät.fi
Pyörävaellus Äksyt Ämmät.fi
Pyörävaellus Äksyt Ämmät.fi
Pyörävaellus Äksyt Ämmät.fi
Pyörävaellus Äksyt Ämmät.fi
Pyörävaellus Äksyt Ämmät.fi
Pyörävaellus Äksyt Ämmät.fi

Majatalosta majataloon pyörävaellus

Pyörävaellus majatalosta majataloon ja kylästä kylään halki karjalanpiirakka maan

Reitti kulkee Nurmeksen Salmenkylästä Valtimon Karhunpään ja Puukarin kylän kautta Nurmekseen jatkuen Männikkölän Pirtille Pielisen rantamaisemiin ja sieltä takaisin Salmenkylään Majatalo Pihlajapuuhun. Majatalojen leppoisa tunnelma, kotoisat Ylä-Karjalan maalaismaisemat ja mielenkiintoiset käyntikohteet hemmottelevat matkan varrella. Pyöräilymatkaa kertyy n. 100 - 150 km riippuen reittivalinnasta ja päiväretkistä. Pyörävaellus on myös herkullinen ruokamatka. Vaelluksella tarjotaan aitoja makuja Karelia à la carte ruokapöydästä kunkin majatalon tapaan. Pyörävaellus poljetaan omatoimisesti kiireettömästi omaan tahtiin. Tervetuloa meille!

Ryhmäkoko: Min. 2 hlöä. 
Kesto: 4 yötä, 5 päivää.
 

OHJELMA

1. Päivä
Saapuminen Majatalo Pihlajapuuhun. Retki-info ja retken reittivalinnat. Katsotaan varusteet ja pyörät valmiiksi matkaa varten. Jos tulet jo lounaalle, pyöräilyyn voi käydä ottamassa tuntumaa Nälkömäki -pyöräretkellä. Retkellä pyöräillään ihailemaan upeita maisemia Nälkömäeltä Pieliselle päin. Nälkömäeltä voi jatkaa matkaa Koivikkolan kodan kautta, jossa on mahdollisuus nuotion tekoon ja makkaran paistoon. Kodalta pyöräillään Viemenjärven ympäri takaisin Pihlajapuuhun. Pyöräilymatka noin 18 km. Jos haluat polkea jo pidempää matkakaa suosittelemme retkeä Raesärkille.
-  Jos olet vuokrannut polkupyörät, katsotaan varusteet ja pyörät valmiiksi vaellusta varten.

 • Illallinen, sauna ja yöpyminen Majatalo Pihlajapuussa.

2. Päivä
Majatalo Pihlajapuusta pyöräily Laitalan Lomiin. Reitti kulkee Kuokkastenkosken, Vastimon kylän ja Karhunpään kyläteitä pitkin. Kuokkastenkoskella voi poiketa katsomaan kosken patoaluetta.

- Valtimolta tulevat vedet laskevat Kuokkastenkosken kautta Kuokkastenjärveen ja sitten Pieliseen. Pudotusta on 11 metriä ja koski on lähes kilometrin mittainen. Koskeen on rakennettu ensin säännöstelypato ja sittemmin paikallista tarvetta palveleva vesivoimala. Kosken alajuoksulle on kunnostettu nuotio- ja uimapaikka. Linkki: Kuokkastenkosken uimapaikka

Laitalassa päästään melomaan. Laitalan Lomien Henna-emäntä perehdyttää retkeilijät melonnan tekniikkaan ja perusteisiin, jonka jälkeen vieraat pääsevät omatoimiselle melontaretkelle. Karhujoen muuttuvat varsimaisemat tarjoavat melojille aina uutta nähtävää. Karhujokea riittää kymmeniä kilometriä, joten retken pituuden voi itse valita. 

 • Illallinen, sauna ja yöpyminen Majatalo Laitalan Lomissa.
 • Reitti: Pihlajapuu-Laitala 22 km

3. Päivä
Laitalan Lomista matka jatkuu kohti Valtimon Puukaria ja Majatalo Puukarin Pysäkkiä. Matkan varrella voi käydä Kalliojärven lintutornilla. Kalliojärvi on matala, ruohikkoinen, rehevä järvi, jossa on avovettä vain siellä täällä. Järvi kuuluu valtakunnalliseen lintuvesien suojeluohjelmaan. Kalliojärven pesimälinnustoon ovat kuuluneet mm. mustakurkku-uikku, laulujoutsen ja pikkulokki. Kalliojärvellä on kaksi lintutornia, luontopolku ja kota. Osoite: Kalliojärventie 300, Kalliojärvi. 
Nuolijärven kylällä pysähdy tutustumaan pienen pieneen ihanuuskauppaan Marjapaikkaan. Osoite: Puukarintie 100, 75700 Valtimo 
Linkit: Kalliojärven lintutorniMarjapaikka

 • Illallinen, sauna ja yöpyminen Majatalo Puukarin Pysäkillä
 • Reitti: Laitala-Puukarin Pysäkki 27 km

Puukarin Pysäkin lisälenkit:
Rasimäen evakkokylä
Rasimäki th E, 75790 Valtimo
Kylän raitilla on kaikille avoin levähdyspaikka Tulehmo, jossa voi nauttia retkieväät ja vaikka paistella makkarat.  | 22 km <-> Karttalinkki
Tavikosken hierinmylly
Verkkojoentie 381 A, 75770 Valtimo | 22 km <-> Karttalinkki

4. Päivä
Majatalo Puukarin Pysäkiltä matka jatkuu kohti Nurmesta. Valtimon kirkonkylällä kannattaa pysähtyä tutustumaan Valtimon museoihin sekä Keskuskadun pieniin puoteihin. Valtimon kirkonkylän jälkeen poiketaan kyläteille. Reitti kulkee Karhunpään ja Jokikylän kautta Nurmeksen Porokylään ja sieltä edelleen Nurmeksen nähtävyyksiin tai suoraan Männikkölän Pirtille.

Nurmeksessa kannattaa tutustua vanhan kauppalan historiallisesti arvokkaaseen Puu-Nurmeksen alueeseen. Alueen asemakaava on kulttuurihistoriallisesti merkittävä ja suojelukohde. Nurmeksen vanhasta kauppalasta matkaa voi jatkaa matkailukaupunkiin Pielisen rannalle Bomban Talolle, karjalaiskylään ja kesätorille. Linkit: Bomba.fi, Matkailukartta/Nurmes

Nurmeksesta matka jatkuu Kynsiniemen kylän kautta Pielisen rantamaisemiin Männikkölän Pirtille.

 • Illallinen, sauna ja yöpyminen Männikkölän Pirtillä.
  Reitti: Puukarin Pysäkki-Männikkölän Pirtti 43 km

5. Päivä
Aamiaisen jälkeen pyöräily takaisin autollenne Lukanpuron kylämaiseman ja Aronsalmen kautta Majatalo Pihlajapuuhun. Polkupyörien ja varusteiden palautus. Lisäpalveluista voi tilata lounaan ennen kotiin lähtöä.

 •  Reitti: Männikkölän Pirtti-Pihlajapuu 15 km 
   

Hinta: 580€/hlö/4 vrk, 5 päivää. 
Hintaan sisältyy: majoitus täysihoidolla (aamiaiset, retkieväät, saunat, päivällinen sekä ohjelmapalvelut majatalossa), matkatavarakuljetus, retki-info ja kartta. Lähtöpäivän ruokailut: aamiainen ja retkieväät. 

Lisäpalvelut verkkokaupasta:

Majatalojen esittelyt:
www.puukarinpysakki.fi
www.laitalanlomat.com
www.aksytammat.fi
www.mannikkolanpirtti.com

 

Klikkaa tulopäivämäärä aktiiviseksi ja valitse henkilömäärä.  Ryhmä min. 2 henkilöä.

Kesäkuu 2023
Vk Ma Ti Ke To Pe La Su
22 29 30 31 1 2 3 4
23 5 6 7 8 9 10 11
24 12 13 14 15 16 17 18
25 19 20 21 22 23 24 25
26 26 27 28 29 30 1 2
Saatavilla Ei saatavilla Valittu
Tarkista kenttä
Salmenkyläntie 81, 75500

Katso myös nämä

Majatalosta majataloon karjalainen ruokamatka

Tervetuloa Pohjois-Karjalan ja Pielisen pohjoisosaan, aitojen makujen ja karjalaisen ruokakulttuurin...


Majatalosta majataloon herkkujen saunapolku

Neljä erilaista saunapolkua ja saunaillallista. Ihana kokemusmatka suomalaisiin saunoihin.

Täydenpalvelun patikointipaketti Kolin ja Patvinsuon kansallispuistoon

Kaikki palvelut, mitä tarvitset retkelle on paketoitu valmiiksi. Kuljetus, opastus, majoitus...