Majatalosta majataloon pyörävaellus

Majatalosta majataloon pyörävaellus

Salmenkyläntie 81, 75500
Pyörävaellus Äksyt Ämmät.fi
Pyörävaellus Äksyt Ämmät.fi
Pyörävaellus Äksyt Ämmät.fi
Pyörävaellus Äksyt Ämmät.fi
Pyörävaellus Äksyt Ämmät.fi
Pyörävaellus Äksyt Ämmät.fi
Pyörävaellus Äksyt Ämmät.fi
Pyörävaellus Äksyt Ämmät.fi
Pyörävaellus Äksyt Ämmät.fi
Pyörävaellus Äksyt Ämmät.fi

Majatalosta majataloon pyörävaellus

Pyörävaellus majatalosta majataloon ja kylästä kylään halki karjalanpiirakkamaan

Reitti kulkee Nurmeksen Salmenkylästä Valtimon Karhunpään kylän kautta Nurmekseen jatkuen Männikkölän Pirtille Pielisen rantamaisemiin ja sieltä takaisin Salmenkylään Majatalo Pihlajapuuhun. Majatalojen leppoisa tunnelma, kotoisat Ylä-Karjalan maalaismaisemat ja mielenkiintoiset käyntikohteet hemmottelevat matkan varrella. Pyöräilymatkaa kertyy n. 100 - 150 km riippuen reittivalinnasta ja päiväretkistä. Pyörävaellus on myös herkullinen ruokamatka. Vaelluksella tarjotaan aitoja makuja Karelia à la carte ruokapöydästä kunkin majatalon tapaan. Pyörävaellus poljetaan omatoimisesti kiireettömästi omaan tahtiin. Tervetuloa meille!

Ryhmäkoko: Min. 2 hlöä. 
 

OHJELMA

1. Päivä
Saapuminen Majatalo Pihlajapuuhun. Retki-info ja retken reittivalinnat. Jos tulet jo lounaalle, pyöräilyyn voi käydä ottamassa tuntumaa Nälkömäki -pyöräretkellä. Retkellä pyöräillään ihailemaan upeita maisemia Nälkömäeltä Pieliselle päin. Nälkömäeltä voi jatkaa matkaa Koivikkolan kodan kautta, jossa on mahdollisuus nuotion tekoon ja makkaran paistoon. Kodalta pyöräillään Viemenjärven ympäri takaisin Pihlajapuuhun. Pyöräilymatka noin 18 km. Jos haluat polkea jo pidempää matkaa suosittelemme retkeä Raesärkille.
-  Jos olet vuokrannut polkupyörät, katsotaan varusteet ja pyörät valmiiksi vaellusta varten.

 • Tervetuloa majataloon alk. klo 14:00.
 • Keittolounas tai tuhdinpi salaattilounas
 • Illallinen, sauna ja yöpyminen Majatalo Pihlajapuussa.

2. Päivä
Majatalo Pihlajapuusta pyöräily Laitalan Lomiin. Reitti kulkee Kuokkastenkosken, Vastimon kylän ja Karhunpään kyläteitä pitkin. Kuokkastenkoskella voi poiketa katsomaan kosken patoaluetta.

- Valtimolta tulevat vedet laskevat Kuokkastenkosken kautta Kuokkastenjärveen ja sitten Pieliseen. Pudotusta on 11 metriä ja koski on lähes kilometrin mittainen. Koskeen on rakennettu ensin säännöstelypato ja sittemmin paikallista tarvetta palveleva vesivoimala. Kosken alajuoksulle on kunnostettu nuotio- ja uimapaikka. Linkki: Kuokkastenkosken uimapaikka

Laitalassa voi tehdä omatoimisen melontaretken. Laitalan Lomien Henna-emäntä perehdyttää retkeilijät melonnan tekniikkaan ja perusteisiin, jonka jälkeen vieraat pääsevät omatoimiselle melontaretkelle. Karhujoen muuttuvat varsimaisemat tarjoavat melojille aina uutta nähtävää. Karhujokea riittää kymmeniä kilometriä, joten retken pituuden voi itse valita. Jos melonta ei nappaan ja on intoa pyöräillä lisää, niin Laitalasta matkaa voi jatkaa Valtimon kirkonkylälle tai aina Nuolijärvelle saakka ihanaan Marjapaikkaan https://www.marjapaikka.com/ 

 • Keittolounas tai tuhdimpi salaattilounas
 • Illallinen, sauna ja yöpyminen Majatalo Laitalan Lomissa.
 • Reitti: Pihlajapuu-Laitala 22 km

3. Päivä
Laitalan Lomista matka jatkuu kohti Nurmesta. Reitti kulkee Jokikylän kautta Nurmeksen Porokylään ja sieltä edelleen Nurmeksen nähtävyyksiin tai suoraan Männikkölän Pirtille.

Nurmeksessa kannattaa tutustua vanhan kauppalan historiallisesti arvokkaaseen Puu-Nurmeksen alueeseen. Alueen asemakaava on kulttuurihistoriallisesti merkittävä ja suojelukohde. Nurmeksen vanhasta kauppalasta matkaa voi jatkaa matkailukaupunkiin Pielisen rannalle Bomban Talolle, karjalaiskylään ja kesätorille. Linkit: Bomba.fi, Matkailukartta/Nurmes

Nurmeksesta matka jatkuu Kynsiniemen kylän kautta Pielisen rantamaisemiin Männikkölän Pirtille.

 • Keittolounas tai tuhdimpi salaattilounas
 • Illallinen, sauna ja yöpyminen Männikkölän Pirtillä.
  Reitti: Laitala Lomat-Männikkölän Pirtti 23 km

4. Päivä
Aamiaisen jälkeen pyöräily takaisin autollenne Lukanpuron kylämaiseman ja Aronsalmen kautta Majatalo Pihlajapuuhun. Lisäpalveluista voi tilata lounaan ennen kotiin lähtöä.

 •  Reitti: Männikkölän Pirtti-Pihlajapuu 15 km 

Hinta: 435€/hlö/3 vrk, 4 päivää. 

Lisävrk mahdollisuus Bomban karjalaisessa kylpylässä. alk. 98€/hlö/vrk/2hh.
Hintaan sisältyy: majoitus täysihoidolla (aamiaiset, retkieväät, saunat, päivällinen sekä ohjelmapalvelut majatalossa), matkatavarakuljetus, retki-info ja kartta. Lähtöpäivän ruokailut: aamiainen ja retkieväät. 

Majatalojen esittelyt:
www.laitalanlomat.com
www.aksytammat.fi
www.mannikkolanpirtti.com

 

Lisäpalvelut

 • Pyörä + kypärä + satulalaukut