Vanhan Kauppalan avoimet ovet tapahtuma 2024 lippu, kartta ja majoitus

Vanhan Kauppalan avoimet ovet tapahtuma 2024 lippu, kartta ja majoitus

Kirkkokatu 15, 75500 Nurmes

VANHAN KAUPPALAN AVOIMET OVET NURMEKSESSA 10. 8.2024

Nurmeksen Vanhan Kauppalan Asukasyhdistyksen ja Nurmeksen kaupungin järjestämiä Vanhan Kauppalan avoimia ovia vietetään lauantaina 10. elokuuta 2024 jo viidettä kertaa! Tänä vuonna tapahtuma-alue laajenee Itäkauppalaan eli nykyään Itäkaupunkina tunnettuun osaan Vanhaa Kauppalaa.

Nurmesjärven toiselta puolelta löytyvä Itäkauppala on yhtenäinen pientaloalue, jossa on laaja kattaus 1950-luvun rintamamiestaloja. Alueelle muodostui oma identiteetti, jonka pohjana on ollut sodanjälkeiselle ajalle tyypillinen yhteisöllisyys, siirtokarjalaisuus, rautatieläisyys, tulevaisuususko ja talkoohenki. Nyt siis voi lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kun pääsee tutustumaan samana päivänä sekä Itäkauppalan rintamamiestaloihin että Puu-Nurmeksen ja Vanhan Kauppalan 1880–1940-luvuilla rakennettuihin taloihin.

Avoimissa ovissa alueen asukkaat avaavat kotinsa ja pihansa vierailijoille. Lisäksi monessa kohteessa on pop-up-kirpputoreja, -kahviloita ja -ravintoloita. Alueella on aiempina vuosina ollut myös taidenäyttelyitä ja taiteilijoita paikalla. Alueella soi myös musiikki ja innostunut puheensorina täyttää tauot, kun Puu-Nurmeksen ja Vanhan Kauppalan alue pullistelee ihmisistä.

Kodit ja puutarhat ovat avoinna la 10.8. klo 10–17. Avointen ovien muu ohjelma ja lisätiedot päivittyvät kevään ja kesään mittaan tälle sivulle. Somessa meitä voi seurata Facebookissa Nurmeksen Vanhan Kauppalan Asukasyhdistys -sivulla ja Instagramissa puunurmes-tilillä.

Samana viikonloppuna Nurmeksessa vietetään Villafestareita Kauppalantalolla.

Ohjelma päivittyy tapahtumasivuilla: https://www.vanhakauppala.fi/avoimet-ovet/

Tapahtuman lippu ja majoitus 
Majoituspaketit alk. 69€/hlö
Sis. majoitus ja aamiainen + lippu

  • Majoitus vaihtoehtoina Majatalomajoitus, lomahuoneistot Bomballa, hotellimajoitus Bomban karjalaiskylässä tai kylpylähotellissa