Laulusauna ja myyttinen patikka Patvinsuolla ryhmille

Laulusauna ja myyttinen patikka Patvinsuolla ryhmille

Suomuntie 56, Lieksa

Min 16 hlö
Max 20 hlö

Laulusauna & Myyttinen patikkaretki

Ohjelma:
LAULUSAUNA JA KOIVUVASTAN TEKO 
​Kokoonnumme Suomun luontotuvalla keskellä Patvinsuon kansallispuistoa. Aloitamme saunavalmistelut tekemällä perinteiset koivuvastat. Työn lomassa kuulemme, mitä myyttisiä merkityksiä saunaan on ajan saatossa liitetty, ja miten saunassa on vaalittu hyvinvointia ja perinteiden jatkuvuutta. Opimme myös saunalauluja, joista osa on kalevalamitassa. Vastojen valmistuttua nautimme nokipannukahvit pullan kera.

Illaksi kävelemme n. 1,5 km Kaunisniemeen, jossa meitä odottavat hienot hiekkarannat ja erämaan rauha. Lämmitämme yhdessä vanhan puusaunan, vastomme omilla vastoillamme ja laulamme oppimamme saunalaulut. Välillä pulahdamme Suomujärven puhtaaseen veteen.

Klo 10:00 Tapaaminen Suomun luontotuvalla. Tullaan tuttaviksi ja käydään läpi päivän kulku.

Patikka Patvinsuolla: Karhunpesä, Karsikko ja kalamaja 

Myyttinen patikka keskellä Patvinsuon kansallispuistoa. Kuljemme läpi erämetsien, pitkin pitkospuita ja Suomunjärven hiekkarantoja. Näemme miilunpolttajien jälkiä, kuuntelemme honkien huminaa ja tikkojen nakutusta. Lumoudumme runolaulusta. Kuulemme tarinoita karhun vanhalla pesällä, karsikkohongan kupeessa ja vanhan kalamajan hämyssä. Kaunisniemessä pulahdamme uimaan. Retken päätteeksi nautimme nokipannukahvit nisun kera. 

Lähdemme patikoimaan Suomun luontotuvalta. Vaelluksen pituus on noin 5 km. Reitti on helppokulkuinen. Retkivarusteet, oma vesipullo, tarvittaessa termospullo, retkivarusteet 

Saunaohjelma:
- Vastan teko
Saunan lämmitys ja sauna-aika
Ota uima-asu, pyyhe, laudeliina ja vesipullo sekä halutessasi oma puukko tai oksasakset mukaan.

  • Kesto: Kokopäivän ohjelma
  • Ryhmäkoko: Min 16, max 20
  • Ryhmille: Kuljetus tilauksesta. Pyydä tarjous!

Hinta: 77€/hlö
Hinta ​sisältää oppaan palvelut Laulusauna -tuotteessa sekä patikalla (myyttiset tarinat ja laulut sekä runolaulun opetus), retkieväät (karjalanpiirakka munavoilla, mehu, nokipannukahvit ja pulla).

Kohteen esittely: https://www.luontoon.fi/patvinsuo/palvelut/suomu

...............................................................

Oppaana Eero Peltonen

Patikan ohjaa kulttuurikouluttaja Eero Peltonen. Hän on kansanperinteen, mytologian ja runolaulun tuntija ja opettaja.

"Olen myyttisen pohjoisen laulu-, runo- ja tarinaperinteen soihdunkantaja. Johdatan kulttuurin juurille voimakeinoin – laulun, tarinan ja sanan mahdilla.
Opetan runonlaulua, kurkkulaulua ja kansanlaulua; ikiaikaisen lauluperinteen löytämistä ja syvää ymmärtämistä. Sydäntäni lähellä on myös kotiseututyö. Puhkun intoa etsiessäni asiakkaani kotiseudun tarina-aarteita, työstäessäni niitä, ja esittäessäni ne lopulta uudessa muodossa; usein sävelten siivittämänä. Unohtaa ei sovi laajaa kokemustani jungilaisesta psykologiasta. Tuon tietotaidon yhdistän vanhaan karjalais-suomalaiseen parannusperinteeseen. On ilo kertoa asiakkailleni, miten keriä yhteen vanhat ja uudet hyvinvoinnin mallit.

Ja lopuksi on mainittava, miten hienoa on saada ohjata asiakkaita luonnon helmassa itsetuntemuksen, kansanperinteen ja lauletun runon äärelle."