Hiidenportin koru ja patikka

Hiidenportin koru ja patikka

Hiidenportintie 86, 88600 Sotkamo

Min 1 hlö
Max 10 hlö
Ikäraja 16
4-5 h

Hiidenportin koru ja patikka

Tervetuloa patikoimaan ja valmistamaan uniikki oma korvakoru tai riipus Hiidenportin kansallispuiston huikeissa maisemissa ja hiljaisuudessa. Retkellä patikoimme 5 km:n matkan ja ihastelemme rotkolaaksoja, soita ja vanhojen naavaisten metsien tunnelmaa. Istahdamme mukavalle kalliolle, sammalmättäälle tai laavulle ja pääset kokoamaan lakatuista ja maalatuista koivuvaneri osista, kierrätetyistä kivihelmistä ja kirurginteräksisistä osista omanlaisen, ehkä Hiidenportin luonnosta inspiroituneen, korun muistoksi retkestä. Retken jälkeen osaat suunnitella ja toteuttaa omia koruja myös tulevaisuudessa!

Retkellä pääset kuulemaan myös tarinoita paikallisesta luonnosta ja Hiidenportin mystisestä Hiidestä. Kurkisteleekohan Hiisi kallioiden välistä ihailemassa tekemääsi korua? Ken tietää! Retkellä nautitaan pienet retkieväät korujen valmistamisen jälkeen ja patikoidaan iloisissa tunnelmissa takaisin lähtöpaikalle.

Retki sopii kaikille uusia elämyksiä etsiville ja stressistä kärsiville. Käsitöiden tekeminen luonnossa rentouttaa tutkitusti! Tervetuloa siis elämykselliseen koru ja patikka seikkailuun Hiidenportin kansallispuistoon!

Retken järjestää Metsäkädet, jolla on yhteistyösopimus Metsähallituksen kanssa. Metsäkädet retkillä noudatetaan kansallispuiston sääntöjä, roskatonta retkeilyä ja retkietikettiä.

Hinta: 85e/hkl

Kesto: n. 4-5h ja reitin pituus n. 5km

Ikäraja 16 vuotta

Ryhmäkoko 4-10hkl

Lähtöpaikka: Hiidenportin kansallispuiston lähtöpaikka, Palolammen pysäköintialue, Hiidenportintie 86, Sotkamo.

Kenelle: Korujen valmistuksesta kiinnostuneelle ja luonnon rauhasta nauttivalle. Korujen valmistamisesta ei tarvitse olla aiempaa kokemusta. Maastoltaan reitti on keskivaativa ja paikoin vaativa. Reitillä on korkeuseroja, kivikkoa ja juurikkoisia polkuja. Reitti kuitenkin sopii normaalikuntoiselle. Lisätietoja Hiidenkierroksen reitistä: Hiidenkierros

Huomioitavaa: Varustauduthan retkelle sään mukaisilla ulkoiluvaatteilla ja hyvillä ulkoilukengillä. Suosittelemme ottamaan mukaan tilanteen mukaisesti hyttysmyrkkyä, hyttyshuppua/ takkia ja aurinkorasvaa sekä päähinettä. Otathan mukaan myös oman vesipullon ja vettä retkelle.

Retkeä ei toteuteta lähtökohtaisesti myrskyllä tai kovalla sateella. Huomioitahan, että sää voi muuttua yllättäen, joten seuraathan varauksessa antamasi puhelinnumeroon saapuneita viestejä ennen retkeä. Pieni yllättävä kesäsade kesken retken ei haittaa, sillä voimme tarvittaessa virittää tarpin suojaksi, kun teemme koruja. Otathan oman vesipullon mukaan retkelle.

Huomioithan, että Hiidenportin kansallispuistossa kaikkien puhelimien liittymissä ei ole joka paikassa kenttää.

Huomioithan, että osallistuja on vastuussa omasta tapaturma- ja matkavakuutuksesta.

Varausehdot ja saatavuus: Saatavilla erikseen sopien.

Huom: Alle 48h ennen tapahtumaa perutuista varauksista veloitamme 100% peruutusmaksun. Mikäli sairastuminen estää osallistumisesi retkelle, hae korvausta vakuutusyhtiöstäsi( matkavakuutus).

Pidätetään oikeus muutoksiin tai tapahtuman perumiseen säätilanteen tai muun force majeuren takia. Jos tapahtuma joudutaan perumaan näistä syistä, niin asiakkaalle palautetaan maksut kokonaan tai sovitaan erikseen tapahtuman siirtämisestä toiseen ajankohtaan.

Ilmoitathan tapahtuman järjestäjälle, mikäli sinulla on sairauksia, allergioita, erityistarpeita tai erityisruokavalioita, joista järjestäjän olisi hyvä tietää etukäteen.