Makrakudonnan perusteita Ärjänsaaressa

Makrakudonnan perusteita Ärjänsaaressa

Ruunaniementie 70, 87800 Kajaani

Min 1 hlö
Max 8 hlö
3-4 h

Makrakudonnan perusteita Ärjänsaaressa

Tervetuloa oppimaan makrameen perussolmuja ja makrakudonnan tekniikan alkeita upeaan Ärjänsaareen Kajaaniin! Retkellä toteutetaan ohjatusti oma versio ihanasta "Mielikki" seinävaatteesta.

Retkellä matkataan venekuljetuksella Oulujärvellä sijaitsevaan Ärjänsaareen ja kävellään hiekkaharjujen ja mäntykankaiden maisemissa ennalta valittuun ”makrameetyöpajapisteeseen” metsän keskelle. Kiinnitämme puihin ainutlaatuiset Metsäkädet makrameetelineet ja annamme solmujen teon rauhoittaa mieltä. Telineet on suunniteltu puuystävällisiksi ja säädettäviksi, jotta käsitöiden teko olisi luontoa rasittamatonta sekä tekijälle helppoa ja ergonomista. Retkellä saat vaihe vaiheelta ohjeita seinävaatteen tekemiseen ja pääset ihastumaan makrakudonnan mahtavuuteen! Kun seinävaatteet ovat valmiina, nautimme kainuulaisia eväitä ja palaamme venekyydillä takaisin satamaan mieli makrameeinspiraatiota pursuen!

Retken tarjoaa Metsäkädet. Metsäkädet on Metsähallituksen yhteistyökumppani ja retkellä noudatetaan Ärjänsaaren sääntöjä, roskatonta retkeilyä ja retkietikettiä.

Hinta: 109€/ hkl

Ikäraja 18 vuotta

Retki sisältää venekuljetukset, materiaalit seinävaatteen tekoon, makrameetelineen käytön retken aikana, valmiin työn kotiin viemiseksi ja muistoksi retkestä sekä pientä välipalaa.

Ryhmäkoko: 4-8hkl
Kesto: 3-4 h
Saatavuus ja varausehdot: Saatavilla 7.6- 30.8. Lähdöt perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10.30 tai erikseen sovittuna ajankohtana. Retki on varattava 5 päivää ennen haluttua retken ajankohtaa.

Retkeä ei toteuteta kovalla tuulella ja/tai sateella. Kesken retken sattuneen kevyen kesäsateen yllättäessä retkellä voidaan käyttää tarppeja suojana.

Retki voidaan perua järjestäjän toimesta, milloin vain ennen tapahtumaa, sään muutoksen tai muun force majouren takia. Erikseen sopien retki voidaan siirtää toiseen ajankohtaan. Huolehdithan siis, että olet tavoitettavissa ennen tapahtumaa puhelinnumerosta, jonka annat varausta tehdessäsi. Järjestäjän toimesta peruutetusta retkestä palautetaan kaikki maksut.

Jos osallistuja peruu retken alle 48h ennen retkeä tai ei saavu retkelle, niin peruutusmaksu on 100% retken hinnasta. Mikäli sairastuminen estää osallistumisesi, hae korvausta vakuutusyhtiöstäsi( matkavakuutus).

Lähtöpaikka: Retken lähtöpaikkana on Ruunaniemen satama osoitteessa
Ruunaniementie 70, 87800 Kajaani, mistä Luonnollisesti Oulujärvi Oy:n venekuljetus lähtee. Retken opas on vastassa satamassa.

Kenelle:
Retkellä kävellään n. 1,5 km matka helppokulkuisessa maastossa. Retki sopii normaalikuntoisille ja makrakudonnan tekniikkaa ensi kertaa kokeileville. Retki sopii myös heille, jotka osaavat jo makrakudonnan alkeita, mutta haluavat kerrata näitä taitoja ja oppia makrakudonnan tekemistä luonnossa.

Muuta Huomioitavaa:

● Makrameeta tehdään pääasiassa seisten paikallaan, joten huolehdithan hyvistä kengistä ja säähän sopivasta vaatetuksesta.
● Otathan mukaan päiväreppuun oman vesipullon ja juotavaa
● Suosittelemme myös päähinettä, aurinkorasvaa ja hyttysmyrkkyä tarvittaessa
● Retkelle osallistuja vastaa itse omasta matka- ja tapaturmavakuutuksesta
● Ilmoitathan retken järjestäjälle, mikäli sinulla on sairauksia, allergioita tai erityisruokavaliota, joista järjestäjän olisi hyvä tietää etukäteen.