Opastetut kierrokset Nurmeksessa

Opastetut kierrokset Nurmeksessa

Kauppatori 1, 75500 Nurmes

Historian havinaa, nykypäivää ja ennen kaikkea mielenkiintoisia tarinoita. Opastetulla kierroksella pääset tutustumaan kohteeseen pintaa syvemmälle.

Puu-Nurmes kierros
Kierrämme kaunista Puu-Nurmes aluetta kävellen. Opas kertoo alueen historiasta, kauniista rakennuksista, käsityöläisistä ja nykypäivästä.
Kesto n. 1,5 – 2 h.

Vanhan kauppalan kierros
Kävely/Bussi -kierroksella tutustutaan Nurmeksen keskustan ”Vanhaan Kauppalaan” ja ihastellaan Puu-Nurmeksen historiallisesti arvokasta rakennuskantaa ja arkkitehtuuriperintöä. Lopuksi voidaan tehdä tuliaisostoksia Vanhan Kauppalan puodeissa tai nauttia leivoskahvit Vanhan Aseman kahvilassa.
Kesto n.1,5 h. (Ilman ostoksia ja kahvilaa)

Kakaramäkikierros Puu-Nurmeksessa lapsille ja perheille
Karamäkikierroksella tutustutaan Puu-Nurmeksen elämään lapsen silmin 1900-luvulla. Kuulemme juttuja siitä, miten Puu-Nurmeksessa asuttiin ja elettiin. Miten lapset ovat käyneet koulua ja minkälaisia opettajia heillä on ollut. Mitä on leikitty ja harrastettu. Matkalla leikimme vanhoja leikkejä ja kuulemme tarinoita ihmisistä ja eläimistä, sekä opimme nurmekselaisia sananlaskuja ja arvoituksia.
Kesto 1 h.

Bomban talon ja karjalaiskylän opastus
Bomban talon historiaa ja alueen nykypäivää.
Kesto n. 1h.

Evankelisluterilainen kirkko
Suomen viidenneksi suurin uusgoottilainen tiilikirkko valmistui 1897. Kirkkoon mahtuu runsaat 2000 sanankuulijaa. Kirkko vihittiin käyttöönsä 29.8.1897. Sota-aikana 1939-44 sen lähes kaikki ikkunat tuhoutuivat kahteen kertaan, mm Ilmari ja Seppo Launiksen lasimaalaukset vuodelta 1934. Pommien jälkiä on vielä näkyvissä kirkon ulkoseinissä.
Kesto 1 h.

Ortodoksinen kirkko 
Nurmeksen Pyhien apostoli Pietarin ja Paavalin muistolle pyhitetty kirkko.
Kesto n. 0,5 h

Kirkkoharjun kävelykierros
Teemme aikamatkan alueen historiaa. Opas vie kävellen ryhmän kaunista kirkkoharjua pitkin sankarihautausmaalle.
Opas kertoo kolmen kirkon historiasta, Nurmeksen historiallisesti arvokkaimmasta ja vanhimmasta rakennuksesta kirkkoharjun kellotapulista sekä alueen muistomerkeistä.
Kesto n. 1,5 h.

Nurmeksen kaupunkikierros bussilla
Historian havinaa ja nykyisyyttä. Kiinnostavat nähtävyydet, teollisuus ja palvelut Nurmeksessa.
Kesto n. 1 h