Leskelän Mummon Hevostilan vierailu

Leskelän Mummon Hevostilan vierailu

Leskeläntie 49, 83900 Juuka

Tilavierailut Leskelän mummon hevostilalla

Kuvaus: Leskelän Mummon Hevospiha on lämminhenkinen, aito maalaismiljöö. Paikalla on ollut asutusta jo 1600-luvulta saakka, vanhimmat säilyneet ja käytössä olevat rakennukset ovat 1800-luvulta. Tila on nykyisen vt. mummon kotipaikka, jossa hän toteuttaa omanlaistaan maaseutu-unelmaa vanhoja, suomalaisia perinteitä unohtamatta. Vierailun aikana kuulet mielenkiintoisia tarinoita tilan historiasta, suomalaisesta maaseudusta sekä tilan eläimistä.

Tilalla asustaa pääosin vanhoja eläimiä, jotka ovat tulleet Mummon farmille viettämään lokoisia eläkepäiviä loppuelämänsä ajaksi. Osa eläimistä on rescuetaustaisia. Eläimet ovat kilttejä ja vierailun aikana niitä on mahdollisuus rapsutella ja ruokkia.
Pysyvästi tilalla asustaa hevosia, poneja, pupuja, kissoja, kanoja, minipossuja, vuohia sekä lampaita. Kesäisin tilalla laiduntavat suomen vanhimman ja ensimmäisen lehmärodun edustajat, kyytöt, vasikoineen.

Kuulemme mielenkiintoisia tarinoita suomalaisesta maaseudusta ja tilan historiasta aidossa maalaismiljöössä sekä tilan eläimiin tutustumista rapsutellen ja ruokkien. Vierailulla pääsee maistamaan Mummon Mansikkaista Kesädriksua (alkoholiton) ja Mummon Mustikkapiirakkaa, joka on valmistettu lähimetsien mustikoista ja mummon kanojen munista.

Mummolassa toimitaan vastuullisesti: Tilallamme suosimme rakentamisessa ja korjaustöissä kierrätysmateriaalien käyttöä. Hyödynnämme kirpputorilöytöjä kaikessa missä voimme. Lajittelemme jätteemme ja toimitamme ne asianmukaisiin keräyspisteisiin. Eläinsuojamme ovat eläinsuojeluviranomaisten tarkastamat emmekä teetä omilla eläimillämme eläinlapsia. Osa pelloistamme on luomuviljelyssä ja suosimme pihapiirissämme perhoskasveja. Eläintemme pääasiallinen rehu eli heinä kasvaa omilla lähipelloilla. 

Kesto: n.2h
Hinta: 150€  (1-2aikuista, 1-3 lasta), lisähenkilöt 10,-/hlö