Karjalanpiirakka ja sultsinapaja 28.2.2024

Karjalanpiirakka ja sultsinapaja 28.2.2024

Pellikanlahdentie 1, 75500 Nurmes
Karjalanpiirakka kurssi
Karjalanpiirakka kurssi

Min 2 hlö
Max 20 hlö
1 vrk
2,5 h.

Tehdään yhdessä karjalanpiirakoita ja sultsinoita 

Karjalanpiirakan ja sultsinan teko on taitoa ja taidetta. Valmis karjalanpiirakka tuo kunniaan tekijälleen niin maullisesti kuin näöltään. Tule oppimaan oma tyylisi pulikan pyöritykseen ja reunan rypytykseen. Tuleeko piirakasta näköisensä, maistuuko omassa suussa? Palkintona aherruksesta osallistujat saavat piirakkapussin kotiin viemisiksi.

Ritva Ryttyläinen opettaa perinteisen karjalaisen tavan leipoa käsin karjalanpiirakoita ja sultsinoita samalla myös karjalaisia ruokaperinteitä. Leivonnassa käytetään lähimyllyn jauhoja. Leivontaopastustuksen jälkeen syödään keittolounasta ja nautitaan itse tekemiä piirakoita.

"Karjalanpiirakka on perinteinen suomalainen leivonnainen, jossa ohuen hapattamattoman ruiskuoren sisällä on riisipuuroa, ohraryynipuuroa tai perunasosetta. Se on alkujaan pohjois- ja rajakarjalainen herkku, muilla karjalaisalueilla piirakat tehtiin nostatetusta taikinasta. Karjalanpiirakka on rekisteröity Euroopan unionin aidoksi perinteiseksi tuotteeksi helmikuussa 2003. Sotien jälkeen karjalaisevakot levittivät piirakkaperinteensä koko maahan ja samalla syntyi nimi "karjalanpiirakka". Karjalaisia murresanoja karjalanpiirakalle ovat muun muassa piirakka, piiras, piiroa, kalitta ja sipanniekku."

  • Aika: 28.2.2024 klo 13:00
  • Paikka: Männikkölän Pirtti  
  • Varatttava viim. 2 vrk ennen tuloa
  • Paja toteutetaan min 2 osallistujalle 

Hinta: 55€/aik. 25€ lapset 4-12v. 
Paketti sis. keittolounaan, jolla nautitaan omatekoista karjalanpiirakkaherkuista.
Voit myös leipoa piirakoita kotiin viemiseksi.

- Vaativuustaso: Helppo. 
- Kuljetus/Nurmes tilauksesta. 

Kysy piirakkapajaa myös omiin  tiloihin tai tapahtumiin.
Piirakkapajalla on oma kätevä reissu-uuni.
Kysy tarjousta!