Karjalanpiirakkapaja

Karjalanpiirakkapaja

Pellikanlahdentie 1, 75500 Nurmes
Karjalanpiirakka kurssi
Karjalanpiirakka kurssi

Min 2 hlö
Max 20 hlö
1 vrk
2,5 h.

Karjalanpiirakan teko on taitoa ja taidetta. Valmis karjalanpiirakka tuo kunniaan tekijälleen niin maullisesti kuin näöltään. Tule oppimaan oma tyylisi pulikan pyöritykseen ja reunan rypytykseen. Tuleeko piirakasta näköisensä, maistuuko omassa suussa? Palkintona aherruksesta osallistujat saavat piirakkapussin kotiin viemisiksi.

Piirakkamestari ja iltojen emäntä Ritva Ryttyläinen opettaa perinteisen karjalaisen tavan leipoa käsin karjalanpiirakoita ja samalla kertoo myös karjalaisista ruokaperinteistä. Leivonnassa käytetään lähimyllyn jauhoja. Leivontaopastustuksen jälkeen nautitaan keittolounasta kera itse tekemien piirakoiden.

"Karjalanpiirakka on perinteinen suomalainen leivonnainen, jossa ohuen hapattamattoman ruiskuoren sisällä on riisipuuroa, ohraryynipuuroa tai perunasosetta. Se on alkujaan pohjois- ja rajakarjalainen herkku, muilla karjalaisalueilla piirakat tehtiin nostatetusta taikinasta. Karjalanpiirakka on rekisteröity Euroopan unionin aidoksi perinteiseksi tuotteeksi helmikuussa 2003. Sotien jälkeen karjalaisevakot levittivät piirakkaperinteensä koko maahan ja samalla syntyi nimi "karjalanpiirakka". Karjalaisia murresanoja karjalanpiirakalle ovat muun muassa piirakka, piiras, piiroa, kalitta ja sipanniekku."

Hinta: 55€/aik. 25€ lapset 4-12v. 
Paketti sis. keittolounaan, jolla nautitaan omatekoista karjalanpiirakoista.
Voit myös leipoa piirakoita kotiin viemiseksi.

  •  Saatavuus ympäri vuoden. Piirakkapaja alkaa iltapäivällä klo 13:00.
  •  Varatttava viim. 5 vrk ennen tuloa. Paja toteutetaan min 2 osallistujalle. Jos osallistujia ei ole varatullepäivälle tarpeeksi. Palautamme maksun takaisin asikakkaalle.

- Vaativuustaso: Helppo. 
- Kuljetus/Nurmes tilauksesta. 

Kysy piirakkapajaa myös omiin  tiloihin tai tapahtumiin.
Piirakkapajalla on oma kätevä reissu-uuni.
Kysy tarjousta!