Kivimiehen jalanjäljillä Kivikylän raitilla

Kivimiehen jalanjäljillä Kivikylän raitilla

Nunnanlahdentie 1075, Nunnanlahti

Kivimiehen jalanjäljillä Kivikylän raitilla 

Koe kivinen, geomatkailuelämys ja tutustu Juuan Nunnanlahden ainutlaatuiseen historiaan. 1900-luvun alussa kylän raitilla oli vilkasta. Louhokset vuolivat Nunnanlahden kultaa, vuolukiveä, jota kuljetettiin omaa rautatietä pitkin satamaan ja lastattiin laivoihin rahdattavaksi ulkomaille saakka. Kylä kukoisti. Syntyi kauppoja, kyläkoulu täyttyi lapsista, perheet saivat elantonsa kaivoksilta ja pelloilta. 
Kivikylän raitti kuljettaa sinut kyläkeskuksesta louhokselle, kaivosturman muistomerkiltä kivimuseoon. Geotietokeskuksen näyttely avaa mielesi, mihin kaikkeen kiveä on käytetty kautta aikojen ja mitä se on vaatinut louhoksilla työskenneiltä. Elämysretken viimeisen silauksen luo Tulikiven ”Kiven synty” lyhytfilmi, miten kaikki alkoikaan. Kivikylän Kanttiinissa voit nauttia lopuksi makuelämyksen: Kivimiehen eväät.

Tapaamispaikka: Aloitus Tulikiviklubin edestä (Nunnanlahdentie 1075), siirtyminen ryhmän omalla bussilla/autoilla tai kävellen louhokselle (Kuhnustantieltä kääntyminen oikealle louhoksen näköalapaikalle). Opas mukana. Muut siirtymiset kävellen.
Koko kierroksen jälkeen paluumatkan lähtöpaikka on: Tulikivi-studion edusta, Joensuuntie 1226. Linja-autolle on siellä oma P-paikka. 

Hinta: alk. 200€/ryhmä/h.

Hyvä tietää: 

  • Sään mukainen vaatetus ja hyvät kävelyyn sopivat jalkineet.
  • Oma vesipullo mukaan.
  • Kahvilan ja Tulikivi-studion myymälöissä on mahdollisuus ostaa matkamuistoksi ja tuliaisiksi Hukka Design vuolukivituotteita sekä vuolukivestä ja Nunnanlahden kylän historiasta kertovia kirjoja. 

Saatavuus: Koko vuoden. 
Palvelukielet: Suomi, englanti.
 

Ryhmäruokailu Kivikylän Kanttiinissa
Tilaukset etukäteen ja lisähinnasta.
Suositellut vaihtoehdot:

  • Kivimiehen eväs
    - Paikallinen käsinleivottu ruisriisipiirakka Pielisen villikalatäytteellä kahvi/tee/kaakao. 
  • Kivimiehen lounas
    - Kotimainen naudan täyslihapihvi, kermainen metsäsienikastike, talon perunamuussia, puolukoita, sesongin kotimaisia kasviksia, voipaahdettua lähileipää. 

Lisäinfo:
Mikäli ryhmä haluaa, on mahdollista katsoa lyhyt filmi ”Kiven synty” Tulikivi-studion auditoriossa. 

• Kuljetus ryhmän omalla bussilla.