Päiväretki ryhmille Murtovaaran talomuseolle ja Valtimolle

Päiväretki ryhmille Murtovaaran talomuseolle ja Valtimolle

Murtovaarantie 260, 75700 Valtimo
Murtovaara
Evakkokyläkierros
Evakkokyläkierros
Evakkokyläkierros
Murtovaara
Evakkokyläkierros
Evakkokyläkierros
Evakkokyläkierros

Min 1 hlö
Max 50 hlö

Päiväretki Murtovaaralle talomuseoon ja Valtimolle kirkonkylän museoihin

Tervetuloa mukaan aikamatkalle menneeseen!
Oletko kuullut tästä Suomessa ainoasta laatuaan olevasta vaara-asutusmuseosta?
Murtovaaran talomuseo sijaitsee Valtimon pitäjässä Halmejärvellä Pohjois-Karjalassa. Talomuseo on valittu valtakunnallisesti arvokkaaksi suojeltavaksi kulttuurihistorialliseksi kohteeksi.

Murtovaaran talomuseo on aito menneiden aikojen kruununmetsätorppa ja erämaatalo. Parkkipaikalta puolen kilometrin kävelymatkan jälkeen aukeaa vailla vertaansa oleva perinnemaisema ja sen rauhallinen tunnelma. Alueella on ollut mäkitupa-asutusta jo 1840-luvulla. Museoon kuuluu 16 hirsirakennusta eri vuosisadoilta, vanhin rakennus on 1840-luvulta oleva "Ikäpirtti". Oppaan johdattamana voit tutustua rakennuksiin sekä museon esineistöön, jotka ovat alkuperäisiä, talossa syntyneitä ja säilyneitä. Kuulet myös kiehtovia kertomuksia Murtovaaran asukkaiden värikkäästä historiasta. Retkellä nautitaan kahvit Murtovaaralla. Paluumatkalla tutustuminen Valtimolla Puukoulun näyttelyihin sekä kuntalaistentalon museoon.

  • Opastettu kierros Kuntalaisten talossa. Entinen kunnanatalo on muuttunut monitoimitaloksi, johon sisältyy pieni ammatteja esittelevä museo.
  • Opastettu kierros Valtimon Puukoululla, jossa on koulumuseon ja pienen Martta-museon lisäksi esillä taide- ja ikoninäyttely sekä palokuntaesineistöä.
  • Paluumatkalla lounas majatalossa

Retken hinta 50€/aik.| Lapset 4-12v. 20€
Hintaan sis. pääsymaksu, opastus ja kahvit Murtovaaralla, opastukset Valtimolla sekä lounas majatalossa. 

  • Ryhmille: 16-50 hlöä
  • Tilauksesta: kuljetus, majoitus, illallinen