Vanhan Kauppalan avoimet ovet tapahtuman liput

Vanhan Kauppalan avoimet ovet tapahtuman liput

Kirkkokatu 15, 75500 Nurmes

Vanhan Kauppalan avoimet ovet 10.8.2024 

Tervetuloa lauantaina 10. elokuuta 2024 Nurmeksen Vanhan Kauppalan avoimiin oviin! Tänä vuonna tapahtumassa on avoimia kohteita ennätykselliset 38 kappaletta. Uutena aluevaltauksena on Itäkauppala eli nykyään Itäkaupunkina tunnettu osa Vanhaa Kauppalaa, jossa on yhtenäinen pientaloalue 1950-luvun rintamamiestaloja. Nyt siis voi lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kun pääsee tutustumaan samana päivänä sekä Itäkauppalan rintamamiestaloalueeseen ja upeisiin puutarhoihin että Puu-Nurmeksen 1880–1940-luvuilla rakennettuihin taloihin.

Avoimia ovia järjestää Nurmeksen Vanhan Kauppalan Asukasyhdistys ja Nurmeksen kaupunki. Tapahtumassa alueen asukkaat avaavat kotinsa ja pihansa vierailijoille ja pitävät pop-up-kirpputoreja, -kahviloita ja -ravintoloita. Alueella soi myös musiikki ja innostunut puheensorina täyttää tauot, kun Puu-Nurmeksen ja Vanhan Kauppalan alue pullistelee ihmisistä. Kodit ja puutarhat ovat avoinna la 10.8. klo 10–17.

Päivä päättyy nurmeslaislähtöisen jazzkitaristin Olli Soikkelin konserttiin. Soikkeli soittaa Nurmes-talon Hannikaisen salissa harvinaislaatuisen soolokeikan. Nykyään New Yorkissa asuva Soikkeli tunnetaan gypsy- eli mustalaisjazzin taiturina. Hän on soittanut yhdessä genren maailmantähtien kanssa jazzklubeilla ja festivaaleilla ympäri Eurooppaa ja Yhdysvaltoja. Noin tunnin kestävä konsertti alkaa klo 19 Hannikaisen salissa.

Lue lisää tästä: https://www.vanhakauppala.fi/avoimet-ovet/

Lipunmyynti:

Tänä vuonna avoimissa ovissa on kaksi lippukategoriaa:

1) Lippu/Ranneke avoimiin oviin maksaa kaikilta yli 16-vuotiailta 10€/kpl.

• Rannekkeeseen sisältyy tapahtuma-alueen kartta.
• Lipunmyyntipaikat Nurmes-talolla (Kötsintie 2) ja Kirkkokadun koulun puukoululla (Kirkkokatu 15) ovat avoinna tapahtumapäivänä 10.8.2024 klo 9–16 
• Rannekkeita voi ostaa tapahtumapäivänä myös lahja- ja sisustusliike Kolmesta Sisaresta (Kirkkokatu 25, avoinna klo 9–17).

2) Lippu/Ranneke avoimiin oviin ja pääsylippu Olli Soikkelin illan konserttiin maksaa kaikilta yli 16-vuotiailta 15€/kpl.

• Tätä lippupakettia myydään rajoitettu määrä johtuen Hannikaisen salin koosta.
• Lisäksi ovelle jätetään myyntiin pieni määrä lippuja, jotka maksavat 10€/kpl. Lipunmyynti ovelta konserttiin alkaa Nurmes-talolla 10.8.2024 klo 18.
• Tämän lippupaketin myynti lopetetaan Äksyjen Ämmien verkkokaupan kautta torstaina 8.8.2024.

Nettiliput

• Ennakkoon ostettuja lippuja voi vaihtaa rannekkeisiin Nurmes-talon ja Kirkkokadun koulun myyntipisteillä tapahtumapäivänä 10.8.2024.
• Tapahtuma-alueen kartta on valmistunut. Saat sen tilausvahvistuksen yhteydessä. Voit myös noutaa kartan lipunmyyntipisteistämme tapahtumapäivänä.
• Olli Soikkelin konserttiin pääsee esittämällä kuitin ostoksesta tai lipunmyyntipisteestä saamansa lipun.
Rannekkeen hankkimalla tuet tapahtuman jatkuvuutta. 
 

Hop-on-hop-off-kyydillä avoimissa ovissa

Hyppää Nurmeksen Vanhan Kauppalan Asukasyhdistyksen tarjoamaan hop-on-hop-off-kyytiin avointen ovien päivänä. Taksibussit kulkevat koko päivän Hyvärilän, Bomban, Itäkauppalan, Puu-Nurmeksen ja Porokylän väliä. Kuljetus kuuluu avointen ovien rannekkeeseen, mutta taksibusseissa ei tarkasteta rannekkeita. Voit siis hypätä kyytiin jo, vaikka et olisi ehtinyt vielä ostaa ranneketta.

Hop-on-hop-off-taksibussit kiertävät klo 9–17. Kyydit kulkevat puolen tunnin välein tasalta ja puolelta. Ensimmäinen kyyti lähtee Hyvärilästä klo 9 ja viimeinen Porokylästä klo 16.30.

Reitti: Hyvärilä (hotellikartanon edusta) – Bomba (hotellin edusta) – Itäkauppala (Hannikaisen aukio) – linja-autoasema – Kirkkokadun koulu (bussipysäkki) – Porokylä (Rökön pysäkki) – Kirkkokadun koulu (bussipysäkki) – linja-autoasema – Itäkauppala (Hannikaisen aukio) – Bomba (hotellin edusta) – Hyvärilä (hotellikartanon edusta)

Tapahtuman omat sivut: https://www.vanhakauppala.fi/avoimet-ovet/

Ollli Soikkeli | Nurmes-talolla klo 19:00