Vanhan kauppalan avoimet ovet päiväretki ryhmille

Vanhan kauppalan avoimet ovet päiväretki ryhmille

Tuulentie 10, 75500 Nurmes

Nurmeksen Vanhan Kauppalan avoimet ovet tapahtuma lauantaina 12.8.2023

Tapahtumapaketti: sisältää pääsylipun ja kartan tapahtumaan sekä luonaan Bomban kesäpöydästä.

Hinta: 39€/hlö
Ryhmille: 
16-50 hlöä

Ohjelma
Tapahtumassa pääsee tutustumaan lähemmin Nurmeksen Vanhaan Kauppalaan Puu-Nurmeksen elämään nykypäivänä. Nurmeksen kauppala perustettiin harjulle Pielisen ja Nurmesjärven väliin vuonna 1876. Tänä päivänä Puu-Nurmeksen asemakaava on suojeltu sen historiallisen merkityksen vaalimiseksi.

Osa Kauppalan asukkaista avaa tapahtumapäiväksi kotinsa ja puutarhansa niin, että niihin pääsee tutustumaan joko omatoimisesti tai opastetulla kierooksella. lueelta löytyy myös paljon muuta nähtävää ja koettavaa. Alueella on paljon piha-kahviloita ja -ravintoloita sekä kirpputoreja. Päivän aikana pääsee tutustumaan moniin Kauppalan historiallisiin rakennuksiin, kuten puukouluun, evankelisluterilaiseen kirkkoon ja vanhaan asemarakennukseen rautatieasemalla. Kötsin museolla, Nurmes-talolla on tapahtuman aikana mielenkiintoisia luentoja, joita voit kuunnella jälkikäteen tallenteista.

Ensimmäistä kertaa tapahtuman historiassa mukana on myös kaksi etäkohdetta Porokylästä. Lauantain aikana voi käydä vierailemassa 1800–1900-lukujen vaihteessa rakennettuun Leskelän taloon, jota sen omistaja on entisöinyt alkuperäiseen muotoonsa. Toinen etäkohde on samalla suunnalla oleva, Tuiskun kartanonakin tunnettu Laamilan talo, joka tuli viime vuonna kolmanneksi Suomen kaunein koti -ohjelmassa.

Tapahtuma-alueesta tehdään tuttuun tapaan kartta, josta vierailukohteet löytyvät. Kartta julkaistaan hyvissä ajoin ennen tapahtumaa, jolloin käyntikohteita voi suunnitella paremmin jo etukäteen. 

Ohjelma päivittyy tapahtumasivuilla: www.vanhakauppala.fi