Vanhan kauppalan avoimet ovet

Vanhan kauppalan avoimet ovet

Tuulentie 10, 75500 Nurmes

Nurmeksen Vanhan Kauppalan avoimet ovet tapahtuma lauantaina 11.-12.8.2023

Tapahtumapaketti: sisältää majoituksen sekä pääsylipun ja kartan tapahtumaan.

Bomban kylpylä
Hinta: Pe-su 168€/hlö / 2 hh
Hinta: La-su 90€/hlö / 2 hh

Majoitus sisältää aamiaisen. 
- Jos haluat varata 1 hh. Kysy 1hh varaustilannetta!

Majatalossa
Hinta: La-su 70€/hlö / 2 hh 

Majoitus sisältää iltapalan, saunan, aamiaisen

Tapahtumassa pääsee tutustumaan lähemmin Nurmeksen Vanhan Kauppalan ja Puu-Nurmeksen elämään nykypäivänä. Nurmeksen kauppala perustettiin harjulle Pielisen ja Nurmesjärven väliin vuonna 1876. Tänä päivänä Puu-Nurmeksen asemakaava on suojeltu sen historiallisen merkityksen vaalimiseksi.
Tapahtuma on ensi kertaa kaksipäiväinen.

  • Perjantaina 11. elokuuta ohjelmassa on mysteerikierros Mikonniemellä, luentoja Kötsin museolla sekä Huojuvan ladon keikka Hannikaisen salissa.
  • Lauantaina 12. elokuuta Puu-Nurmeksen ja Vanhan Kauppalan asukkaat avaavat kotinsa ja puutarhansa vierailijoille. Avointen kotien lisäksi ohjelmassa on pop-up-ravintoloita, pop-up-kahviloita, pihakirppiksiä ja musiikkia. Lisäksi päivän aikana pääsee tutustumaan moniin Puu-Nurmeksen ja Vanhan Kauppalan historiallisiin julkisiin rakennuksiin.

Ensimmäistä kertaa tapahtuman historiassa mukana on myös kaksi etäkohdetta Porokylästä
Lauantain aikana voi käydä vierailemassa 1800–1900-lukujen vaihteessa rakennettuun Leskelän taloon, jota sen omistaja on entisöinyt alkuperäiseen muotoonsa. Toinen etäkohde on samalla suunnalla oleva, Tuiskun kartanonakin tunnettu Laamilan talo, joka tuli viime vuonna kolmanneksi Suomen kaunein koti -ohjelmassa.
Tapahtuma-alueesta tehdään tuttuun tapaan kartta, josta vierailukohteet löytyvät. Kartta julkaistaan viimeistään heinäkuun alussa, jolloin käyntikohteita voi suunnitella paremmin jo etukäteen. 
Ohjelma päivittyy tapahtumasivuilla: www.vanhakauppala.fi