Majatalosta majataloon hiihtovaellus

Majatalosta majataloon hiihtovaellus

Kajaanintie 844, 75500 Valtimo

Max 15 hlö

Hiihtovaellus

Upea hiihto halki karjalanpiirakka maan

Tervetuloa hiihtämään puhtaille hangille, nauttimaan kevätauringosta ja ulkoilun riemusta. Hiihtolatu Puukarin Pysäkistä Majatalo Pihlajapuuhun kulkee vaihtelevassa maastossa metsissä ja järven jäällä. Päivämatkat ovat 20-30 km, omaan tahtiin leppoisasti hiihdellen. Lisäksi voi hiihtää majatalojen omia latuja. Hiihdon jälkeen maistuu Karelia á la carte lähiruoka. Hiihtovaelluksella pääset maistamaan mm. erilaisia karjalaisia piirakoita. Majatalosta majataloon -retket on valittu Suomen parhaaksi ruokamatkailutuotteeksi 2015!

• Perinteisen tyylin ladut ovat moottorikelkalla hoidettuja luontolatuja.
• Vaadittava kunto: Kuntoa mukavaan menoon.
• Laduilla voi harrastaa koirahiihtoa! Musti maksutta mukaan :) ​
• Jos tulet omalla autolla, auto jätetään vaelluksen ajaksi Majatalo Puukarin Pysäkkiin ja hiihdettyänne vaelluksen teidät kuljetetaan takaisin autollenne.
• Huomioimme ruokailuissa etukäteen ilmoitetut ruoka-aineallergiat.
• Tiedoksi, jos olet allerginen koirille. Majatalo Puukarin Pysäkillä asiakkaita palvelee myös koiraherra Viki, varsinkin vastaanoton puolella :)
• Ekologisesti perille - Tule junalla. Esim. Helsinki - Joensuu > paikallisjuna Nurmes, perillä klo 14:00 tai klo 20:00. >> vr.fi

Hinta: alk. 495€/hlö/3 vrk, 4 päivää. 
Hintaan sisältyy: Täydenpalvelun hiihtovaellus: yöpymiset majataloissa 1 - 4hh (huonekoko ja varustus vaihtelee majataloittain) täysihoidolla: Aamiainen, retkieväät, päivällinen, sauna, reitti-info, matkatavarakuljetuket. Henkilökuljetukset: Yhteiskuljetus Majatalo Pihlajapuusta takaisin autollenne Puukarin Pysäkille, matkalla poikeama myös asemalle, jos tarpeen. 


LISÄHINNASTA JA TILAUKSESTA:

​​• ​ Tulopäivälle iltapäivän Kahvi/Tee &  Majatalon suolapala
•  Hiihtovarusteet 
•  Hieronta 50min/55€.
•  Luomuruisleipä
•  Majatalon ohrapiirakat

​​• Lisävuorokausi Bomban kylpylähotellissa. Kylpylästä pääsee suoraan matkailukaupungin upeille laduille. Hinta alk. 90€/hlö/2hh/vrk. sis. majoitus+aamiainen+kylpylä


HIIHTOVAELLUKSEN OHJELMA 
Tulopäivä:
 Saapuminen Valtimolle aik. klo 14:00. Illallinen klo 19:00.
Sauna ja yöpyminen karjalaisia herkkuja tarjoavassa Majatalo Puukarin Pysäkissä. Retki-info.

1. Hiihtopäivä
Hyvin nukutun yön jälkeen hiihtovaellus alkaa Pysäkiltä ja jatkuu Haapajärven kautta Karhunpäähän Laitalan Lomiin. Reitti kulkee pelloilla, mukavissa kuusimetsissä ja järven jäällä. Hiihtomatka n. 22 km. Matkatavarasi kuljetetaan Laitalan Lomiin. Sauna, päivällinen ja yöpyminen Laitalan Lomissa.

2. Hiihtopäivä
Laitalan Lomista hiihto jatkuu vaihtelevassa maalaismaisemassa kohti Salmenkylän Viemenjärveä ja Majatalo Pihlajapuuta. Taukopaikka sijaitsee 12,5 Laitalan Lomista viityisässä mökissä, jossa nautitaan kahvit ja retkieväät. Hiihtoreitti n. 25 km. Matkatavarasi kuljetetaan Majatalo Pihlajapuuhun. Sauna, päivällinen ja yöpyminen Majatalo Pihlajapuussa, Äksyjen Ämmien vieraana.

3. Lähtöpäivä 
Aamiainen Majatalo Pihlajapuussa. Aamiaisen jälkeen kotimatkalle. Yhteiskuljetus klo 10:00 (tai ryhmän sop. muk. aikaisemmin) takaisin autollenne majatalo Puukarin Pysäkkiin tai asemalle. 

* Vaellusladun lisäksi voi hiidellä majatalojen omia maisemalatuja.
* Kaikki hiihtovaellukset säävarauksella.
* Tutustu hiihtovaelluksen peruutusehtoihin.

Majatalosta majataloon retkien majatalot
1. Majatalo Puukarin Pysäkki on tunnettu puhtaasta lähi- ja luomuruoastaan, karjalaisesta ruokaperinteestä sekä hyvästä palvelusta. Majatalon emäntä Anni kertoo: ”Kaiken pohjana on oman maatilan tuotteet, tiedämme oikeasti, mistä raaka-aineet ruokaan tulevat.” Majatalo on noussut luomuruokaportaikolla jo viidennelle portaalle.
2. Laitalan Lomat sijaitsee Valtimon Karhunpään kylässä. Laitalan Lomat on mm. suosittu juhlien viettopaikka. Laitalassa on myös pieni Majatalon puoti, josta voi ostaa matkamuistoja ja ihania vaatteita naisille.
 3. Majatalo Pihlajapuu Nurmeksen Salmenkylässä. Majatalo kuuluu Äksyille Ämmille.  "Sydäntämme lähellä ovat ympäristöystävällisyys ja sosiaalinen vastuu ja kestävä kehitys myös matkailutuotteissa. Teemme paljon yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa. 
 

>> LINKKI: LATUKARTTA 
>> LINKKI: USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET HIIHTOVAELLUKSESTA


Lue lisää Hiihtovaelluksesta: Ruokaretki.fi, Retkipaikk.fi, Metsälehti -jutut Majataloista ja retkistä.

 

Tarkista kenttä
Kajaanintie 844, 75500 Valtimo

Katso myös nämä

Majatalosta majataloon karjalainen ruokamatka

Tervetuloa Pohjois-Karjalan ja Pielisen pohjoisosaan, aitojen makujen ja karjalaisen ruokakulttuurin...


Majatalosta majataloon hiihtokierros

Karjalainen hiihtopyörähdys Puukarista Laitalaan ja takaisin Puukariin

Eräsuksiretki

Päiväksi luontoon eräsuksilla!