Vanhan Kauppalan avoimet ovet tapahtuman majoituspaketti

Vanhan Kauppalan avoimet ovet tapahtuman majoituspaketti

Kirkkokatu , 75500 Nurmes

VANHAN KAUPPALAN AVOIMET OVET NURMEKSESSA 13.8.2022
- Majoituspaketti majataloihin -

60€/hlö/vrk/2hh
Sis. Majoituksen, liinavaatteet, aamiaisen ja saunan.

Tapahtumaan osallistuvat Vanhan Kauppalan asukkaat avaavat ovensa vierailijoille!
Alueelta löytyy pop-up-ravintoloita, -kahviloita, kirppiksiä ja kaikenlaista muuta mukavaa toimintaa.
Tapahtumassa pääset kurkistamaan Kauppalan asukkaiden elämään ja tutustumaan historialliseen Puu-Nurmekseen aivan erilaisesta näkökulmasta. 
Tapahtumassa talot ja pihat ovat avoinna klo 10­–1­­6. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tapahtumakartassa näkyvät avoinna olevat kohteet. Tervetuloa!


VANHAN KAUPPALAN AVOIMET OVET - Ohjelma 2022
Tapahtumaan osallistuminen ei vaadi kartan ostoa, vaan alueella saa pyöriä aivan vapaasti. Mutta ostamalla kartan tuet tapahtumaa ja sen järjestämistä tulevaisuudessakin. Eli toivomme ja suosittelemme, että mahdollisimman moni ostaa kartan joko ennakkoon tai sitten paikan päällä. Tapahtumapäivänä karttoja myydään Nurmes-talolla (Kötsintie 2), Kirkkokadun koululla (Kirkkokatu 15) sekä lahja- ja sisustusliike Kolmessa Sisaressa (Kirkkokatu 25).

Tapahtuman keskiössä on tutustuminen Puu-Nurmeksen ja Vanhan Kauppalan koteihin ja puutarhoihin, kun asukkaat avaavat ne vierailijoille. Samalla asukkaat pitävät tonteillaan pop-up-kahviloita ja -ravintoloita sekä kirpputoreja. Lisäksi päivän aikana pääsee tutustumaan moniin Puu-Nurmeksen ja Vanhan Kauppalan historiallisiin julkisiin rakennuksiin. Tänä vuonna yhtenä uutena kohteena ovat avoimet veneet, kun Pielisen Pursiseura avaa mahdollisuuden tutustua seuran jäsenten veneisiin Nurmeksen satamassa. Teemana tänä vuonna on korjausrakentaminen, mikä näkyy esimerkiksi päivän luennoissa.

Tapahtuman aikataulut:

– Talot ja muut kohteet ovat avoinna klo 10–16.
– Elomarkkinat kauppatorilla (Eteläinen Kauppatori 3) klo 10–16.
– Tornikierrokset Nurmeksen evankelisluterilaisen kirkon torniin (Kirkkokatu 17) klo 10, klo 11 ja klo 12.
– Urkumusiikkituokioita Nurmeksen evankelisluterilaisessa kirkossa (Kirkkokatu 17) klo 10.30, klo 11.30 ja klo 12.30. Esiintyjinä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Kuopion osaston opiskelijoita.
– ErkKari Folk esiintyy Työväenkatu 18:n pihassa klo 10.30–11.30 ja 12.30–13.30.

Luennot Kötsin museolla (Nurmes-talo, Kötsintie 2):

  • Klo 11 historiantutkija, dosentti Jukka Kokkonen luennoi asiakirja- ja muistitiedon sekä vanhojen valokuvien kautta saksa-Timosesta eli autonomian ajan lopussa Nurmeksen elinkeino- ja yhteiskuntaelämään keskeisesti vaikuttaneesta kauppias Niilo Timosesta.
  • Klo 13 Sari Sirkkiä: Vanhan talon pelastaminen – Uhka vai mahdollisuus? Kaksi hirsitaloa pelastanut Sari Sirkkiä kertoo omista kokemuksistaan ja antaa rohkaisua aiheesta kiinnostuneille.
  • Klo 15 Pasi Leppälä luennoi vanhan talon korjaamisesta.

– Pohjois-Karjalan maakuntajohtaja Markus Hirvonen puhuu kauppatorilla (Eteläinen Kauppatori 3) noin klo 12.30.
– Vanhan Kauppalan opastetut kierrokset klo 13 ja klo 15. Lähtö Kirkkokadun koululta (Kirkkokatu 15), hinta 10 euroa/henkilö. Oppaana Minna Murtonen. 
– ErkKari Folk esiintyy kahvila Pakkahuoneessa satamassa (Regattakatu 8) klo 17–19.
– Ain’t No Good Life (Jarkko Sallinen ja Teijo Tikkanen) esiintyy Oluttupa Obotassa (Karjalankatu 4), lämppärinä Miko Tikkanen. Soitto alkaa klo 20. 

Ohjelma voi vielä tarkentua lähempänä tapahtumaa.

Nurmeksen Vanhan Kauppalan Asukasyhdistys ja Nurmeksen kaupunki järjestävät Vanhan Kauppalan avoimet ovet -tapahtuman jo kolmatta kertaa. Tapahtuman suojelijaksi on lupautunut tänä vuonna Pohjois-Karjalan maakuntajohtaja Markus Hirvonen, joka myös vierailee päivän aikana tapahtumassa.

Viime vuoden kävijäkyselyn perusteella tapahtuma vastasi kävijöiden odotuksia ja osalla ylitti jopa villeimmätkin kuvitelmat. Kävijät kiittelivät tunnelmaa, sisältöä ja sitä, että taloihin pääsi oikeasti sisälle tutustumaan. Varoituksen sana tosin pitää sanoa siitä, että osa havahtui vasta tapahtumassa siihen, kuinka laaja Puu-Nurmes ja Vanha Kauppala on, ja monilla tahtoi tulla kiire nähdäkseen kaiken haluamansa. Joten aikaa kannattaa varata tälle tapahtumalle.

Osassa kohteista löytyy pop-up-myyntipisteitä, joissa on myynnissä paikallista käsityötä ja osaamista:

  • Keraamikko Paula Härmän sienimökit ja keramiikkatyöt ovat myynnissä kohteessa numero 14. (Katso Paulan töitä hänen Instagram-sivultaan: @harmapaula) 
  • Riikka Muikun suosittuja Nurmes-postikortteja myynnissä kohteessa numero 6. (Katso lisää Riikan Instagram-sivulta: @riikkamuikku.art tai nettisivuilta riikkamuikku.fi)

Klikkaa päivämäärä aktiiviseksi ja valitse henkilömäärä määrä

Elokuu 2022
Vk Ma Ti Ke To Pe La Su
31 1 2 3 4 5 6 7
32 8 9 10 11 12 13 14
33 15 16 17 18 19 20 21
34 22 23 24 25 26 27 28
35 29 30 31 1 2 3 4
Saatavilla Ei saatavilla Valittu
Tarkista kenttä
Kirkkokatu , 75500 Nurmes

Katso myös nämä

Opastetut kierrokset Nurmeksessa

Puu-Nurmes, Vanha kauppala, Bomban talo ja Karjalaiskylä...


Murtovaaran talomuseo pääsylippu, opastus ja kahvit -paketti

Murtovaaran talomuseo on aito menneiden aikojen kruununmetsätorppa. Talomuseo on ainoa Itä-Suomen...

Murtovaaran talomuseo ja Majatalon karjalainen lounas

Retki Murtovaaran talomuseolle. Retki sisältää Karjalaisen lounaan Majatalo Puukarin Pysäkillä