Laulusauna ja myyttinen patikkaviikonloppu Patvinsuolla

Laulusauna ja myyttinen patikkaviikonloppu Patvinsuolla

Suomuntie 56, Lieksa

Min 1 hlö
Max 14 hlö

Laulusauna & Myyttinen patikkaviikonloppu

Viikonloput 4.6.2022 ja 18.6.2022 

Lauantain ohjelma:
LAULUSAUNA JA KOIVUVASTAN TEKO 
​Kokoonnumme Suomun luontotuvalla keskellä Patvinsuon kansallispuistoa. Aloitamme saunavalmistelut tekemällä perinteiset koivuvastat. Työn lomassa kuulemme, mitä myyttisiä merkityksiä saunaan on ajan saatossa liitetty, ja miten saunassa on vaalittu hyvinvointia ja perinteiden jatkuvuutta. Opimme myös saunalauluja, joista osa on kalevalamitassa. Vastojen valmistuttua nautimme nokipannukahvit pullan kera.

Illaksi kävelemme n. 1,5 km Kaunisniemeen, jossa meitä odottavat hienot hiekkarannat ja erämaan rauha. Lämmitämme yhdessä vanhan puusaunan, vastomme omilla vastoillamme ja laulamme oppimamme saunalaulut. Välillä pulahdamme Suomujärven puhtaaseen veteen.

Klo 12:00 Tapaaminen Suomun luontotuvalla. Tullaan tuttaviksi ja käydään läpi päivän kulku.
- Vastan teko
Klo 14:00-18:00 Saunan lämmitys ja sauna-aika
Ota uima-asu, pyyhe, laudeliina ja vesipullo sekä halutessasi oma puukko tai oksasakset mukaan.

Varaa myös majoitus ja osallistu sunnuntaina klo 12 alkavaan Karhunpesä, karsikko ja kalasauna -vaellukseen (n. 5 km), jossa patikoinnin lomassa kuullaan runolaulua sekä myyttisiä kansanrunoja ja -tarinoita. 

Kesto: 6 h.
Päivä  sisältää opastukset, vastamateriaalit, työvälineiden käytön, nokipannukahvit, kahvipullan ja karjalanpiirakan munavoilla.

Sunnuntain ohjelma
Patikka Patvinsuolla: Karhunpesä, Karsikko ja kalamaja 

Myyttinen patikka keskellä Patvinsuon kansallispuistoa. Kuljemme läpi erämetsien, pitkin pitkospuita ja Suomunjärven hiekkarantoja. Näemme miilunpolttajien jälkiä, kuuntelemme honkien huminaa ja tikkojen nakutusta. Lumoudumme runolaulusta. Kuulemme tarinoita karhun vanhalla pesällä, karsikkohongan kupeessa ja vanhan kalamajan hämyssä. Kaunisniemessä pulahdamme uimaan. Retken päätteeksi nautimme nokipannukahvit nisun kera. 

Lähdemme patikoimaan Suomun luontotuvalta. Vaelluksen pituus on noin 5 km. Reitti on helppokulkuinen. Retkivarusteet, oma vesipullo, tarvittaessa termospullo, retkivarusteet sekä uima-asu ja pyyhe mukaan.  

  • Kesto 5 - 6 h
  • Ryhmäkoko: Min 8, max 14
  • Varaukset viim. 24.5.2022 
  • Ryhmille: Kuljetus tilauksesta. Pyydä tarjous!

Hinta: 200€/hlö/viikonloppu
Hinta ​sisältää majoituksen Suomun luontotuvalla tai vuoratalossa petipaikalla, oppaan palvelut Laulusauna -tuotteessa sekä patikalla (myyttiset tarinat ja laulut sekä runolaulun opetus), retkieväät (karjalanpiirakka munavoilla, mehu, nokipannukahvit ja pulla).

Majoituksen varustus:
Suomun yläkerrassa on sängyt patjoineen, viltit ja tyynyt (ei vuodevaatteita), irtopatjoja ja kamiina. Alakerran keittiötilassa on kaasuliesi, -jääkaappi ja pöytä. Ruuanvalmistusvälineitä löytyy myös. Valaistus aurinkopaneelilla. Pihapiirissä on kuivakäymälä, ekopiste, kaivo sekä rannassa sauna ja laiturit.
 

Kohteen esittely: https://www.luontoon.fi/patvinsuo/palvelut/suomu

...............................................................

Oppaana Eero Peltonen

Patikan ohjaa kulttuurikouluttaja Eero Peltonen. Hän on kansanperinteen, mytologian ja runolaulun tuntija ja opettaja.

"Olen myyttisen pohjoisen laulu-, runo- ja tarinaperinteen soihdunkantaja. Johdatan kulttuurin juurille voimakeinoin – laulun, tarinan ja sanan mahdilla.
Opetan runonlaulua, kurkkulaulua ja kansanlaulua; ikiaikaisen lauluperinteen löytämistä ja syvää ymmärtämistä. Sydäntäni lähellä on myös kotiseututyö. Puhkun intoa etsiessäni asiakkaani kotiseudun tarina-aarteita, työstäessäni niitä, ja esittäessäni ne lopulta uudessa muodossa; usein sävelten siivittämänä. Unohtaa ei sovi laajaa kokemustani jungilaisesta psykologiasta. Tuon tietotaidon yhdistän vanhaan karjalais-suomalaiseen parannusperinteeseen. On ilo kertoa asiakkailleni, miten keriä yhteen vanhat ja uudet hyvinvoinnin mallit.

Ja lopuksi on mainittava, miten hienoa on saada ohjata asiakkaita luonnon helmassa itsetuntemuksen, kansanperinteen ja lauletun runon äärelle."

Klikkaa aloitus päivämäärä aktiiviseksi ja siirry varaamaan.

Kesäkuu 2022
Vk Ma Ti Ke To Pe La Su
22 30 31 1 2 3 4 5
23 6 7 8 9 10 11 12
24 13 14 15 16 17 18 19
25 20 21 22 23 24 25 26
26 27 28 29 30 1 2 3
Saatavilla Ei saatavilla Valittu
Tarkista kenttä
Suomuntie 56, Lieksa

Katso myös nämä

Bomban Patikkapaketti ryhmille

Päiväksi patikoimaan ja illaksi Kylpylään

Yrttisauna

Hemmotteleva Yrttisauna

Täydenpalvelun patikointipaketti Kolin ja Patvinsuon kansallispuistoon

Kaikki palvelut, mitä tarvitset retkelle on paketoitu valmiiksi. Kuljetus, opastus, majoitus...