Savusaunan saunapolku

Savusaunan saunapolku

Kajaaninitie 844, 75700 Valtimo
Ruisleipäkurssi Äksyt Ämmät
Ruisleipäkurssi Äksyt Ämmät
Ruisleipäkurssi Äksyt Ämmät
Ruisleipäkurssi Äksyt Ämmät
Ruisleipäkurssi Äksyt Ämmät
Ruisleipäkurssi Äksyt Ämmät

Min 6 hlö
Max 12 hlö

Savusaunan saunapolku

Päivä alkaa Anni-emännän tervehdyksellä, käymme yhdessä läpi illan ohjelman ja kuullaan tarinoita Karjalaisesta ruoasta ja saunaperinteestä. Vieraat saavat yllensä pehmeän kylpytakin ja perinteisen saunahatun. Siirrytään perinteiseen riihisavusaunaan polkua pitkin tunnelmallisesti lyhtyjen valossa. Talvella teemme pienen villasukkalenkin kävellen savusaunaan.

Avaran pukeutumistilan pöydällä kylpijöitä odottaa Annin suussasulavia saunaherkkuja ja paikallisia saunajuomia. Saunasnack sisältää: hirvi-tai karhumakkaraa, perunasalaattia talon tapaan (keitettyä luomuperunaa, Myrttisen suolakurkkuja, voikukkakaprista), hillottua punasipulia, piparjuurimajoneesia, puolukkakuusenkerkkä hilloketta, majatalon omaa sinappia, lähdevettä, omaa marjamehua ja mahlaan uutettua yrttijuomaa. Tarjolla lisämaksusta myös Honkavuoren Panimon käsityönä valmistettuja oluita, esim. Pysäkin Ruislaakeri olut.

Saunominen alkaa savusaunomisen opastuksella. Puukarin vanhanajan savusaunassa koet aitoa pysähtymistä. Savusaunassa ollaan läsnä kaikilla aisteilla ja siellä ei kiirehditä, vaan annetaan monta tuntia lämminneiden kivien antaa hellivät löylyt. Kylpijää odottaa tuoksuvat koivuvastat, joiden tuoksu ja tunne iholla hellivät saunojaa. Savusauna on luonnostaan vähän nokinen ja rustiikkinen, mutta mikä taivaallinen mielenrauha sen pehmeistä löylyistä syntyykään.

Saunomisen yhteydessä mahdollisuus vilvoitella ja nauttia saunajuomaa oleskeluhuoneessa ja ulkosalla. Talvella voit hypätä hankeen ja ottaa lumikylpyjä! Peseytymismahdollisuus saunan sisällä kantovedellä joesta tai pulahtamalla virkistävälle uinnille viereiseen jokeen. Savusaunan jälkeen peseytymismahdollisuus myös pihasaunan puolella, jossa suihkut. Tres exotique! Puukarin Pysäkillä kylvetään puhtaalla luonnonvedellä, mikä ihana hoito iholle! Käytäthän vain luomupesuaineita, jotka ovat tarjolla saunatiloissa. Vieraat saavat saunamuistoksi mukaansa palan Puukaria: jalkakylvyn (koivun-, poimunlehtiä & mesiangervonkukkaa), yrttiteetä (vadelmanlehteä, siankärsämöä & poimulehteä) ja 200gr hunajaa.

Saunailta huipentuu karjaiseen illalliseen, jonka menu koostuu puhtaasta paikallisesta luomuruoasta, joka tehdään karjalaista ruoanlaittotapaa noudattaen. Kaikki ruoka mitä meidän pöydässämme on, kumpuaa kunnioituksesta upeaa luontoa ja puhtaita raaka-aineita kohtaan. Me käytämme energiaa, rahaa ja kunnianhimoa löytääksemme juuri oikeat ja sopivat tuotteet ruokapöytäämme. Tämä tarkoittaa, että ruokamme on luonnonmukaisesti viljeltyä ja kasvatettua. Suosimme lähellä tuotettuja raaka-aineita ja tuotteita ja otamme päivittäisessä toiminnassamme huomioon kestävän ja vastuullisen toiminnan periaatteet.

Olemme ylpeitä vaaliessamme entisaikojen ruoanlaittotapoja, olemme ylpeitä omasta käsityöläisyydestämme ja siitä, että voimme antaa vieraillemme aidon makumatkan perinteisiin. Ruoka tarjoillaan kipoissa ja kupeissa, ruoka tarjoillaan ilolla ja ammattitaidolla jokaisen vieraan nautittavaksi. Itäsuomalainen emännyys on meissä syvästi juureutunut, se luo vieraille hyvän tilan nauttia ruoasta ja juomasta. Emännyyteen kuuluu myös tarinointi maaseudun elämästä. Tarinoilla ja emännän kanteleen helinällä viedään vieraat matkalle itäsuomalaiseen kulttuuriin huumorilla höystäen. Haluamme antaa vieraille mukaan palan makumuistoja ja tunteen aidosta pysähtymisestä.

Saunapolun menu

Keitinpiirakoita ja luomuruisleipää, siemenvoita
saunojan sienisalaattia, kirpeää kaalisalaattia
palvattua lammasta ja kuusenkärkkäsiirappia 
villivihannessalaattia (sulan maan aikaan)
Majatalon uunissa kypsennettyä järvikalaa
nokkoskastiketta, uuniperunoita
palsternakkalaatikkoa, punajuuri-suppilovahverohöystöä.
Järkiruoaksi uunirahkaa marjahillolla.

Lisäpalveluna juomapaketti:
Ruoan ja juoman liitto on aina ollut meille nautiskelijoille tärkeää. Mikä on hienointa, että voimme antaa hienot makuparit karjalaiselle ruualle meidän oman lähialueemme juomista. Majatalon lähdevesi ja kotikalja ovat aina kuuluneet ruokapöytään. Ruoan kanssa maistuu erinomaisesti paikallisten panimoiden palkitut oluet ja biodynaamiset viinit, snapseina suosittelemme niin saunasnackseille kuin illalliselle Kalevala Distellery Vodkaa tai Vuokatin Viinin pontikkaa. Jälkiruokien kanssa herkutellaan kotimaisten marjatilaviinien jälkiruokajuomilla.

Juomapaketti 28€

Ryhmäkoko: 6-12 hlöä.

Saunapysähdyksen hintaan sisältyvät palvelut: majoitus Puukarin Pysäkin majatalossa 2hh huoneessa, savusaunan lämmitys, savusaunomisen opastus, koivuvastat, pellavapyyhkeen-, kylpytakin, saunahatun ja saunatossujen/villasukkien vuokra, saunasnacks, lahjapussukka, saunapysähdys illan ohjelma & menu, runsas aamupapala.

185€/hlö

Osta verkkokaupasta. Klikkaa päivämäärää ja valitse henkilömäärä.
Maaliskuu 2023
Vk Ma Ti Ke To Pe La Su
9 27 28 1 2 3 4 5
10 6 7 8 9 10 11 12
11 13 14 15 16 17 18 19
12 20 21 22 23 24 25 26
13 27 28 29 30 31 1 2
Saatavilla Ei saatavilla Valittu
Tarkista kenttä
Kajaaninitie 844, 75700 Valtimo

Katso myös nämä

Majatalosta majataloon karjalainen ruokamatka

Tervetuloa Pohjois-Karjalan ja Pielisen pohjoisosaan, aitojen makujen ja karjalaisen ruokakulttuurin...


Majatalosta majataloon hiihtovaellus 2023

Upea hiihtovaellus halki karjalanpiirakka maan. Lähdöt 2023!

Kulinaristin lomapaketti

Yhdistä herkullinen lähiruoka, lepo ja ulkoilu