Majatalosta majataloon karjalainen ruokamatka

Majatalosta majataloon karjalainen ruokamatka

Salmenkyläntie 81, 75500

Min 2 hlö
Max 14 hlö
Kohteessa kahvila
Kohteessa mahdollisuus ruokailuun

Tervetuloa aitojen makujen ja karjalaisen ruokakulttuurin sielunmaisemaan Pohjois-Karjalan pohjoisimpaan osaan. Rakkaudesta perinteiseen karjalaiseenruokaan valmistamme ruuan puhtaista raaka-aineista ja ilman konstailuja ja kommervinkkejä. Kussakin majatalossa pääset tutustumaan ja halutessasi opettelemaan karjalaisten herkkujen valmistusta majatalon emäntien opastuksella. Kaikki majatalot ovat Karelia à la carte -majataloja. Paketin voi ostaa vuorokausittain tai koko matkan.

1. Päivä
Ruisleipää tai yrttejä
Luomuruisleivän leipominen ei ole vaikeaa. Majatalo Puukarin Pysäkin emäntä Anni opettaa kuinka oikea ruisleipä valmistuu majatalon omasta yli 100 vuotta vanhasta juuresta. Tai jos tulet touko-kesäkuussa voit valita Yrttityöpajan, jossa emäntä opastaa yrttien hyötykäytöstä. Illallinen, sauna, yöpyminen majatalossa. Aamiaisen jälkeen kuljetus seuraavaan majataloon.

2.Päivä
Karjalaiset leivonnaiset ja jälkiruoat
Laitala Lomien emäntä Henna tykkää herkuista karjalaiseen tapaan. Henna neuvoo niksit karjalaisiin leivonnaisiin ja ihaniin jälkiruokiin. Illallinen, sauna, yöpyminen majatalossa. Aamiaisen jälkeen kuljetus seuraavaan majataloon Laitalan Lomiin.

3. Päivä
Kuinka ruokaa valmistetaan avotulella karjalaisella korostuksella?
Äksy Ämmä eli majatalo Pihlajapuun emäntä Minna tietää ja tuntee niin loimuttamisen, nuotiokalan kuin tikkuleivän valmistuksen salat.  Miltäs kuulostaisi karjalaiset muurikkaletut kuha tai lohitäytteellä tai makeasti mansikoilla. Illallinen, sauna, yöpyminen majatalossa. Aamiaisen jälkeen kuljetus seuraavaan majataloon Männikkölän Pirttiin.

4. Päivä
Maan parhaat Karjalanpiirakat
Männikkölä Pirtin karjalanpiirakan tunnettaan maultaan kautta koko suomen maan. Ritvan leipoo perinteisen ja gluteenittomat karjalanpiirakat, sultsinat kuin vatruskatkin yli 30 vuoden kokemuksella. Illallinen, sauna, yöpyminen majatalossa. Aamiaisen jälkeen kotimatkalle.

Hinta: 640€ / 4 vrk, 5 päivää tai 160 €/hlö/vrk. Lapset 4-12v. -50% Tuoteesta voi ostaa myös vain päiväohjelman 75€/hlö.
Hintaan sisältyy: Täydenpalvelun ruokaretki majatalosta majataloon: yöpymiset majataloissa täysihoidolla (aamiainen, lounas, päivällinen), opastus ruokien valmistuksessa, sauna, matkatavara- ja henkilökuljetukset tai kesällä polkupyörä varusteineen, retki-info. Lähtöpäivän ruokailuista hintaan kuuluvat aamiainen ja eväät kotimatkalle.

Tuote on voimassa varaustilanteen mukaan ympäri vuoden.

Majatalojen esittelyt:
www.puukarinpysakki.fi
www.laitalanlomat.com
www.aksytammat.fi
www.mannikkolanpirtti.com

 

640€ / hlö tai 75 € / hlö päiväohjelma 

Lokakuu 2019
Vk Ma Ti Ke To Pe La Su
40 30 1 2 3 4 5 6
41 7 8 9 10 11 12 13
42 14 15 16 17 18 19 20
43 21 22 23 24 25 26 27
44 28 29 30 31 1 2 3
Osta tuote viim. 5 vrk etukäteen.
Tarkista kenttä

Yhteydenottopyyntö

Katso myös nämä

Jousiammuntaa kaiken ikäisille

Jousiammuntaa vastakaarijousilla


15€/hlö

Kulinaristin hiihtopaketti

Yhdistä herkullinen lähiruoka, ulkoilu ja hiihto.


98€/hlö/vrk

Opastetut kierrokset Nurmeksessa

Puu-Nurmes, Vanha kauppala, Bomban talo ja Karjalaiskylä...