Majatalosta majataloon karjalainen ruokamatka

Majatalosta majataloon karjalainen ruokamatka

Salmenkyläntie 81, 75500 Nurmes

Min 2 hlö
Max 14 hlö
1 vrk

Tervetuloa aitojen makujen ja karjalaisen ruokakulttuurin sielunmaisemaan Pohjois-Karjalan pohjoisimpaan osaan. Rakkaudesta perinteiseen karjalaiseen ruokaan valmistamme ruuan puhtaista raaka-aineista ja ilman konstailuja ja kommervinkkejä. Kussakin majatalossa pääset tutustumaan ja halutessasi opettelemaan karjalaisten herkkujen valmistusta majatalon emäntien opastuksella. Kaikki majatalot ovat Karelia à la carte -majataloja. Paketin voi ostaa vuorokausittain tai koko matkan.

1. Päivä
Ruisleipää tai yrttejä
Luomuruisleivän leipominen ei ole vaikeaa. Majatalo Puukarin Pysäkin emäntä Anni opettaa kuinka oikea ruisleipä valmistuu majatalon omasta yli 100 vuotta vanhasta juuresta. Tai jos tulet touko-kesäkuussa voit valita Yrttityöpajan, jossa emäntä opastaa yrttien hyötykäytöstä. Illallinen, sauna, yöpyminen majatalossa. Aamiaisen jälkeen kuljetus seuraavaan majataloon.

2.Päivä
Karjalaiset leivonnaiset ja jälkiruoat
Laitala Lomien emäntä Henna tykkää herkuista karjalaiseen tapaan. Henna neuvoo niksit karjalaisiin leivonnaisiin ja ihaniin jälkiruokiin. Illallinen, sauna, yöpyminen majatalossa. Aamiaisen jälkeen kuljetus seuraavaan majataloon Laitalan Lomiin.

3. Päivä
Kuinka ruokaa valmistetaan avotulella karjalaisella korostuksella?
Äksy Ämmä eli majatalo Pihlajapuun emäntä Minna tietää ja tuntee niin loimuttamisen, nuotiokalan kuin tikkuleivän valmistuksen salat. Miltäs kuulostaisi karjalaiset muurikkaletut kuha tai lohitäytteellä tai makeasti mansikoilla. Illallinen, sauna, yöpyminen majatalossa. Aamiaisen jälkeen kuljetus seuraavaan majataloon Männikkölän Pirttiin.

4. Päivä
Maan parhaat Karjalanpiirakat
Männikkölä Pirtin karjalanpiirakan tunnetaan maultaan kautta koko suomen maan. Ritvan leipoo perinteisen ja gluteenittomat karjalanpiirakat, sultsinat kuin vatruskatkin yli 30 vuoden kokemuksella. Illallinen, sauna, yöpyminen majatalossa. Aamiaisen jälkeen kotimatkalle.

Hinta: 640€ / 4 vrk, 5 päivää tai 160 €/hlö/vrk. Lapset 4-12v. -50% Tuotteesta voi ostaa myös vain päiväohjelman 75€/hlö.
Hintaan sisältyy: Täydenpalvelun ruokaretki majatalosta majataloon: yöpymiset majataloissa täysihoidolla (aamiainen, lounas, päivällinen), opastus ruokien valmistuksessa, sauna, matkatavara- ja henkilökuljetukset tai kesällä polkupyörä varusteineen, retki-info. Lähtöpäivän ruokailuista hintaan kuuluvat aamiainen ja eväät kotimatkalle.

Tuote on voimassa varaustilanteen mukaan ympäri vuoden.

Majatalojen esittelyt:
www.puukarinpysakki.fi
www.laitalanlomat.com
www.aksytammat.fi
www.mannikkolanpirtti.com

 

Salmenkyläntie 81, 75500 Nurmes

Katso myös nämä

Hiljainen kantele

Vietä päivä Karjalan laulumailla tuunaamalla oma pikkukanteleesi.

Hiljaiset hetket majataloissa

Irtaudu hetkeksi arjesta. Nauti majatalojen kiireettömyydestä. Rentoudu ja virkisty.

Karjalainen ilta

Ohjelmallinen illallinen ja Karjalainen pitopöytä - Karelia á la carte