Majatalosta majataloon lomailijan hiihtovaellus

Majatalosta majataloon lomailijan hiihtovaellus

Kajaanintie 844, 75500 Valtimo

Min 1 hlö
Max 14 hlö
Kohteessa kahvila
Kohteessa mahdollisuus ruokailuun

MAJATALOSTA MAJATALOON LOMAILIJAN HIIHTOVAELLUS


Tervetuloa hiihtämään puhtaille hangille, nauttimaan kevätauringosta ja ulkoilun riemusta. Lähes sadan kilometrin pituinen hiihtolatu Puukarista Männikkölän Pirtille kulkee vaihtelevassa maastossa metsissä ja järven jäällä. Päivämatkat ovat 15-30 km, omaan tahtiin leppoisasti hiihdellen. Hiihdon jälkeen maistuu herkullinen Karelia á la carte lähiruoka. Hiihtovaelluksella pääset maistamaan mm. erilaisia karjalaisia piirakoita. Majatalosta majataloon -retket on valittu Suomen parhaaksi ruokamatkailutuotteeksi 2015! 

• Perinteisen tyylin ladut ovat moottorikelkalla hoidettuja luontolatuja.
• Vaadittava kunto: Kuntoa mukavaan menoon, hiihtoa enimmillään noin 30 km päivässä.
• Laduilla voi harrastaa koirahiihtoa! Musti maksutta mukaan :)
• Jos tulet omalla autolla, auto jätetään vaelluksen ajaksi Majatalo Puukarin Pysäkkiin ja hiihdettyänne vaelluksen teidät kuljetetaan takaisin autollenne.
• Huomioimme myös erityisruokavaliot.

Ekologisesti perille - tule Bussilla
Retken alkupää, Puukarin Pysäkki sijaitsee aivan valtatie 6 lähellä. Pääset majataloon kätevästi bussilla (esim. Joensuu - Oulu), pysäkki on aivan majatalon edustalla.

LOMAILIJAN HIIHTOVAELLUS 27.2.-7.3.2021

Hinta: 145€/hlö/vrk.
Tuotteen voi ostaa vuorokausittain tai koko pakettina.
Hintaan sisältyy: Täyden palvelun hiihtovaellus: yöpymiset majataloissa 1-3hh täysihoidolla (aamiainen, retkieväät, päivällinen), sauna, matkatavara- ja henkilökuljetukset ja reitti-info.
Lisähinnasta ja tilauksesta: 1 hh-lisä 20€/vrk, hierontaa, savusauna, käsinleivottuja karjalanpiirakoita kotiin viemisiksi.

Majatalosta majataloon retkien majatalot
1. Majatalo Puukarin Pysäkki on tunnettu puhtaasta lähi- ja luomuruoastaan, karjalaisesta ruokaperinteestä sekä hyvästä palvelusta. Majatalon emäntä Anni kertoo: ”Kaiken pohjana on oman maatilan tuotteet, tiedämme oikeasti, mistä raaka-aineet ruokaan tulevat.” Majatalo on noussut luomuruokaportaikolla jo viidennelle portaalle.

2. Laitalan Lomat sijaitsee Valtimon Karhunpään kylässä. Laitalan Lomat on mm. suosittu juhlien viettopaikka. Laitalassa on pieni matkamuistomyymälä. 

3. Majatalo Pihlajapuu Nurmeksen Salmenkylässä. Majatalo kuuluu Äksyille Ämmille. "Sydäntämme lähellä ovat ympäristöystävällisyys ja sosiaalinen vastuu sekä kestävä kehitys myös matkailutuotteissa.  Teemme paljon yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa". 

4. Männikkölän Pirtti. Männikkölän emäntä leipoo maan mainioimmat karjalanpiirakat, jotka ovat saaneet suosion ”ruuhkasuomessa” asti. Männikkölän piirakoita voi siis ostaa mm. myös Helsingistä. Emäntä on pitopalveluiden ja karjalaisen ruokaperinteen todellinen grand old lady. Männikkölän Pirtillä on oma piirakkaleipomo Nurmeksen Porokylässä. 

Majatalosta majataloon lomailijan hiihtovaellus ohjelma la-su eli 27.2.-7.3.2021.

Tulopäivä 27.2. Majatalo Puukarin Pysäkki
Saapuminen Valtimolle. Retki-info. Päivällinen ja yöpyminen karjalaisia herkkuja tarjoavassa Majatalo Puukarin Pysäkissä. 

28.2. Puukarin Pysäkin hiihtopäivä.
Tiilikan kansallispuiston ladun ollessa käytössä Tiilikan retkipäivä omalla kuljetuksella. 
Lähtöpaikkana on Sammakkotammen pysäköintialue (Valtimontie 1095, Rautavaara), josta voi hiihtää perinteisen latua 3,5 km Uitonkämpälle. Kierros Uiton kämpällä käydessä on 7 km mittainen ja kämpältä edelleen jatkuva latu on 10km eli yhteensä 17km on reittejä hiihdettävänä. Kosevanlenkki kiertää Tiilikanaution ja täyssinänrauhan rajakiven kautta Kosevan autiotuvalle/ tulentekopaikalle ja palailee järveä pitkin harjuniemien ja saarten rantoja mukaillen takaisin Uitonkämpälle. Myös koirat, kävelijät ja talvipyöräilijat ovat tervetulleita Sammakkotammelta Uitonkämpälle johtavalle huoltouralle. 

Jos Tiilikan kansallispuiston ladut eivät ole auki, hiihtää voi majatalon omalla hiihtoladulla, 7 km tai Valtimon ja Nurmeksen huippukuntoisilla laduilla. 

Toinen yö Majatalo Puukarin Pysäkissä. 

1.3. Laitalan Lomat
Hyvin nukutun yön jälkeen hiihtovaellus alkaa Puukarin Pysäkiltä ja jatkuu Haapajärven kautta Karhunpäähän Laitalan Lomiin. Reitti kulkee pelloilla, mukavissa kuusimetsissä ja järven jäällä. Hiihtomatka n. 22 km. Matkatavarasi kuljetetaan Laitalan Lomiin. Sauna, päivällinen ja yöpyminen Laitalan Lomissa.

2.3. Laitalan Lomien hiihtopäivä
Tänään hiihdetään reippailulenkkinä Laitalan Lomien 15 km:n maisemalatu.

Toinen yö Laitalan Lomissa.

3.3. Majatalo Pihlajapuu
Laitalan Lomista hiihto jatkuu vaihtelevassa maalaismaisemassa kohti Salmenkylän Viemenenjärveä ja Majatalo Pihlajapuuta. Taukopaikka sijaitsee Hulkkolan maalaistalossa. Hiihtoreitti 25 km. Matkatavarasi kuljetetaan Majatalo Pihlajapuuhun. Sauna, päivällinen ja yöpyminen Majatalo Pihlajapuussa, Äksyjen Ämmien vieraana.

4.3. Majatalo Pihlajapuun hiihtopäivä
Pihlajapuussa voit valita kolmen talon lenkin välillä sään ja lumitilanteen mukaan; 11 kilometrin pyrähdys Aronsalmelle, 10 kilometrin Nälkömäen valloitus ja 20 kilometrin Patasuon metsäreitti.

Toinen yö Majatalo Pihlajapuussa.

5.3. Männikkölän Pirtti
Hiihtoreitti jatkuu Pielisen poikki ja Kynsiniemen yli Männikkölän Pirttiin. Ritva-emännän maankuulujen karjalanpiirakoiden tuoksu tuntuu Pieliselle asti! Hiihtomatka on n. 15 km. Jos matka tuntuu lyhyeltä, hiihtämistä voi jatkaa Pielisen yli Bomban talolle tai Hyvärilän matkailukeskukseen ja takaisin Männikkölän Pirtille. Lisäkilometrit noin 10 km. Yöpyminen Männikkölän Pirtillä. 

6.3. Männikkölän Pirtin hiihtopäivä.
Männikkölästä hiihdetään jäälatua pitkin Bomban ja Hyvärilän matkailukaupungin laduille. Latuja riittää moneen makuun ja kilometreihin. Latukartta.

​Toinen yö Männikkölän Pirtillä.

7.3.  Lähtöpäivä
Aamiainen Männikkölän Pirtillä. Aamiaisen jälkeen kotimatkalle. Kuljetus takaisin autollenne majatalo Puukarin Pysäkkiin tai asemalle.

* Kaikki hiihtovaellukset säävarauksella.
* Retki toteutuu min 4 henkilöllä.

 

Lue lisää: Ruokaretki.fi ja Retkipaikka.fi -jutut Majataloista ja retkistä.
Hiihtovaellus herkuttelijoille pohjois-karjalan piirakkamailla: tällainen on majatalosta majataloon -vaellusreitti 

Neljän pitopöydän ja kuuden karjalaisen piirakan hiihtoretki: majatalosta majataloon on herkkusuita hemmotteleva vaellus Pohjois-Karjalassa

Linkki latukarttaan

 


Yhteydenottopyyntö

Lisäpalvelut

Männikkölän Pirtin käsintehdyt Karjalanpiirakat verkkokaupasta

Karjalanpiirakka kurssi
Karjalanpiirakka kurssi

Min 2 hlö

Männikkölän Pirtti on maankuulu herkullisista karjalanpiirakoistaan. Käsintehtyjä karjalanpiirakoitamme voit ostaa kotiin viemisiksi kätevästi verkkokaupasta.
- Tilatut piirakat voi hakea Männikkölän Pirtin piirakkaleipomolta tai sovittaessa toimitamme piirakat lomakohteeseesi Nurmeksessa. 

Karjalanpiirakkavalikoima 1€/kpl

  • Perinteinen riisipiirakka
  • Ohrapiirakka
  • Perunapiirakka
  • Laktoositon  

Tuoteseloste: Riisi, maito, ruisjauho, vesi, vehnäjauho, voi, kananmuna, suola.

  • Gluteeniton karjalanpiirakka 1,50€/kpl

Tilauksen lisätietokohtaan merkitse millaisia piirakoita haluat tilata. Ostoksesi jälkeen olemme yhteydessä sinuun ja sovimme toimituksesta.

Minimi toimitusmäärä on 20 kpl.
 

Kysyttävää tuotteesta?

1€ | 1,50€ /kpl. Minimimäärä 20 kpl.

Klikkaa päivämäärä aktiiviseksi ja valitse kappalemäärä.

Tammikuu 2021
Vk Ma Ti Ke To Pe La Su
53 28 29 30 31 1 2 3
1 4 5 6 7 8 9 10
2 11 12 13 14 15 16 17
3 18 19 20 21 22 23 24
4 25 26 27 28 29 30 31
Saatavilla Ei saatavilla
Valittu Loppuunmyyty
Osta tuote viim. 2 vrk etukäteen.
Tarkista kenttä
Tarkista kenttä

Katso myös nämä

Majatalosta majataloon karjalainen ruokamatka

Tervetuloa Pohjois-Karjalan ja Pielisen pohjoisosaan, aitojen makujen ja karjalaisen ruokakulttuurin...


Hiljainen kantele

Vietä päivä Karjalan laulumailla tuunaamalla oma pikkukanteleesi.

Hiljaiset hetket majataloissa

Irtaudu hetkeksi arjesta. Nauti kiireettömyydestä. Rentoudu ja virkisty.