Parppeinpirtin lahjakortti 100€

Parppeinpirtin lahjakortti 100€

Parppeinvaara, Ilomantsi

Ravintola Parppeinpirtti – karjalaisen ruokakulttuurin helmi Ilomantsissa

Karjalan sijainti kahden kulttuurin, kahden uskonnon kohtauspaikassa on synnyttänyt rikkaan ruokalajiston. Maan, metsän ja vesien antimet ovat Karjalassa olleet runsaat. Viljalajien lisäksi Karjalassa on kasvatettu erityisesti kaalia ja herneitä. Sieniä keräsivät ja söivät Suomessa aiemmin vain karjalaiset ja valistuneet säätyläiset.

Karjalaiseen ruokaan kuuluu keskeisenä osana piirakat tai piiroot, kuten Ilomantsissa niitä usein kutsutaan. Parppeinpirtin ravintolan erikoisuus on oma piirakkatsuppu eli nurkkaus, jossa sijaitsee oma piirakkaleipomo. Täällä piirakat tehdään käsin ja tuoreustakuulla.

Alkupaloihin kuuluu luonnon antimista tehtyjä herkkuja: sienisalaattia, savukalaa ja etikkavihanneksia. Karjalaiseen ruokatraditioon kuuluu pääruuan valmistaminen uunissa. Parppeinpirtin pitkään hautunut karjalanpaisti maistuu uunijuuresten ja perunoiden kanssa kuin Karjalassa aidoimmillaan voi. Marjainen jälkiruoka täydentää ateriakokonaisuuden. Täällä vieraanvaraisuus ja ihmisläheisyys ovat ruokaelämyksen kanssa kaiken perusta.

Lahjakortti 100€ 
Lahjakortin voi käyttää Parppeinpirtin palveluihin

Lahjakortti on voimassa vuoden 2023 loppuun.

Maksun jälkeen olemme yhteydessä ostajaan. Lahjakortit toimitetaan sähköisesti tai tulostusversiona postitse.

Tutustu palveluihin: www.parppeinpirtti.fi