Majatalosta majataloon pyörävaellus

Salmenkyläntie 81, 75500
Min 2 hlö
Max 15 hlö
Kohteessa kahvila
Kohteessa mahdollisuus ruokailuun

Majatalosta majataloon pyörävaellus kylästä kylään halki karjalanpiirakkamaan

Vaellusreitti kulkee Valtimon Puukarista Nurmekseen Bomban karjalaiskylän kautta Männikkölän Pirtille Pielisen rannalle. Majatalojen leppoisa tunnelma ja kotoisat yläkarjalan maalaismaisemat hemmottelevat matkan varrella. Pyöräilymatkaa kertyy 100 - 200 km riippuen reittivalinnasta ja päiväretkistä. Pyörävaelluksella tarjotaan aitoja makuja Karelia à la carte ruokapöydästä talon tapaan.

Ohjelma

1. Päivä. Saapuminen Valtimolle Majatalo Puukarin Pysäkille. Retki-info ja retken reittivalinnat. Katsotaan varusteet valmiiksi matkaa varten ja käydään ottamassa tuntumaa pyöräilyyn Rasimäen evakkokylän raitilla. Sauna, päivällinen ja yöpyminen karjalaisia herkkuja tarjoavassa Majatalo Puukarin Pysäkissä.

2. Päivä. Majatalo Puukarin Pysäkiltä matka jatkuu Nuolijärveltä Valtimon kirkonkylän kautta Laitalan Lomiin Karhunpään kylään. Nuolijärvellä kannattaa piipahtaa pienen pienessä ostosparatiisissa Marjapaikassa, josta voi ostaa persoonallisia sisustus ja lahjatavaroita. Kirkonkylällä kannattaa pysähtyä ja huokaista ja ehdottomasti käydä tutustumassa Valtimon museoihin sekä Valtimo Design puotiin. Kirkonkylältä matka etenee perinteistä kylätietä pitkin kauniissa maalaismaisemassa. Sauna, päivällinen ja yöpyminen Majatalo Laitalan Lomissa. Pyöräilymatka majataloon on n. 25 km.

Melomaan. Laitalan Lomissa isäntäväki perehdyttää retkeilijät melonnan tekniikkaan ja perusteisiin, jonka jälkeen vieraat pääsevät omatoimiselle melontaretkelle. Karhujoen muuttuvat varsimaisemat tarjoavat melojille aina uutta nähtävää. Karhujokea riittää kymmeniä kilometriä, joten retken pituuden voi itse valita

3. Päivä. Laitalan Lomista matka jatkuu kohti Nurmeksen kaupunkia. Nurmeksessa kannattaa tutustua vanhan kauppalan historiallisesti arvokkaaseen Puu-Nurmeksen alueeseen. Alueen asemakaava on kulttuurihistoriallisesti merkittävä ja suojelukohde. Nurmeksen vanhasta kauppalasta matkaa voi jatkaa matkailukaupunkiin ja Bomban karjalaiskylään ja kesätorille. Kaupungista matkaa jatketaan Männikkölän Pirttiin. Männikkölän pirtillä sauna, päivällinen ja yöpyminen.

4. Päivä. Männikkölän Pirtiltä pyöräillään Aronsalmen kautta Majatalo Pihlajapuuhun. Sauna, päivällinen ja yöpyminen Majatalo Pihlajapuussa Äksyjen Ämmien vieraana.

Ohjelmavaihtoehdot Pihlajapuussa
1. Nälkömäki -pyöräretki. Pyöräillään Pihlajapuusta ihailemaan maisemia Nälkömäeltä Pieliselle päin. Pyöräretkeä jatketaan Koivikkolan kodan kautta, jossa on mahdollisuus nuotion tekoon ja makkaran paistoon, pyöräillään Viemenjärven ympäri takaisin Pihlajapuuhun. Pyöräilymatka noin 18 km.

2. Pyöräretki Raesärkille. Raesärkät sijaitsee Nurmeksesta länteen Kuopiontien länsipuolella. Alue kuuluu Natura 2000 –alueeseen. Maisemassa on erikoista harjumuodostumat, vesistöt, suoalueet ja vanhat metsät. Alueen halki kulkeva retkeilyreitti noudattelee vanhaa kärrytietä, joten siellä voi hyvin liikkua myös pyörällä. Alueella on nuotiopaikkoja evästelyä varten. Pyöräilymatka yhteensä 40 km.

5. Päivä. Aamiaisen jälkeen pyöräily takaisin autollenne Majatalo Puukarin Pysäkille. 
- Pyöräilymatka 38 km.

Hinta: 580€/hlö  
1hh lisämaksu: 20 €/hlö/vrk.
Hintaan sisältyy: majoitus täysihoidolla (aamiaiset, retkieväät, saunat, päivällinen sekä ohjelmapalvelut majatalossa), matkatavarakuljetus, retki-info ja kartta. Lähtöpäivän ruokailut: aamiainen ja retkieväät.

Lisähinnasta: Pyörä+kypärä+satulalaukut 55 € / vaellus.
- Pyörävaellus opastettuna
- Opastettu pyöräily Nurmeksessa 3. päivänä. Pyöräillään oppaan kanssa ja tutustutaan vanhaan kauppalaan ja Bomban karjalaiskylään.
- Henkilökuljetukset
- Hierontaa Pyöräilyn jälkeen majatalossa:
30 min hieronta 48€, minimi 2 hlöä 
50 min hieronta 58€, minimi 2 hlöä 
90 min hieronta 83€, minimi 1 hlöä 
Hieronnassa käytetään klassisen hieronnan ja urheiluhieronnan tekniikkaa.

LINKKI REITTIKARTTAAN: Pyöräilykartta

Majatalojen esittelyt:
www.puukarinpysakki.fi
www.laitalanlomat.com
www.aksytammat.fi
www.mannikkolanpirtti.com

Klikkaa päivämäärä aktiiviseksi ja valitse henkilömäärä.

Toukokuu 2021
Vk Ma Ti Ke To Pe La Su
17 26 27 28 29 30 1 2
18 3 4 5 6 7 8 9
19 10 11 12 13 14 15 16
20 17 18 19 20 21 22 23
21 24 25 26 27 28 29 30
22 31 1 2 3 4 5 6
Saatavilla Ei saatavilla
Valittu Loppuunmyyty
Osta tuote viim. 5 vrk etukäteen.
Tarkista kenttä